5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Engelliler istihdam olmayı istiyor

Kayseri Anadolu Sakatlar Derneği Başkanı Osman Kılıç, şehre son yıllarda engelli göçünde artış yaşandığını belirterek, "Engellilerin kendilerini gösterebilmeleri için fabrikalar açılmalıdır" dedi.

Açıklamalarda bulunan Kayseri Anadolu Sakatlar Derneği Başkanı Osman Kılıç, derneklerine bağlı 6 şube ve bin 800 üyenin olduğunu söyledi. Bugüne kadar önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirten Kılıç, engellilere yönelik düzenledikleri grafik tasarımı kurslarının yanı sıra Anadolu Engelliler Kenti Projesi'ni yakın bir zamanda başlattıklarını ifade etti.

Bir ay içerisinde 200 tekerlekli sandalyeyi engellilerin hizmetine tahsis edeceklerini söyleyen Kılıç, "Gayemiz, azda olsa engelli kardeşlerimizin sıkıntılarına çözüm bulabilmek. Tekerlekli sandalyesi olmayanlar derneğimize başvuruda bulunarak sandalye sahibi oluyorlar. Kayseri'de 2012 yılına kadar şehir planlamasının engelilere uygun olarak yapılacak. Belediyeyle ortak çalışmalarımız neticesinde yolların orta bölümleri özürlüler için ayrıldı. Sokakların giriş ve çıkışlarında yaya yolların da engelli parkları yapılacak. Herkesin bize yardımcı olmasını istiyoruz. Ayrıca engelliler için ayrılan park alanlarına işaret konulmasını istiyoruz. Bunları yaparsak önemli bir uygulamanın ilk örneğini de Kayseri'ye kazandıracağız" diye konuştu.

Kayseri'ye engelli yerleşiminin hızlı bir şekilde arttığını kaydeden Yıldız, özürlülere yönelik iş alanlarının açılması için çalışmaların başlatılmasını istediklerini söyledi. Türkiye İş Kurumu tarafından engellilerin yüzde 12'sinin istihdam edildiğini belirten Kılıç, sanayi şehri olan Kayseri'de engellilerin çalışacağı fabrikaların açılmasını istediklerini dile getirdi. Kılıç, "Sanayileşme ve diğer faktörlerle birlikte Kayseri'ye engelli göçü artıyor. Buda bize sıkıntı veriyor. Sanayi Odası, Ticaret Odası ve Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yetkililerimizden isteğimiz var. Engelliler için fabrikaların açılmasını istiyoruz. Şöyle 100 engelli vatandaşı istihdam edersek bizler kazanırız. Böylelikle biraz daha rahata kavuşmuş oluruz" şeklinde konuştu.

Engelli olan Aslan Yıldırım isimli vatandaş ise Kayseri'nin kaldırımlarında çok rahat gidebildiklerini belirterek, araç sürücülerinden biraz daha anlayışlı olmalarını beklediklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 17:51:27
Güncelleme :20 Nisan 2009 Pazartesi 18:12:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?