5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Erciyes Şiir Günleri başladı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Erciyes Şiir Günleri, ünlü şair ve yazar Yavuz Bülent Bakiler'in verdiği 'Türkçemiz ve Şiir' konulu konferansla başladı.

Erciyes Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ve Vali Yardımcısı Fahri Oluk'un yanı sıra çok sayıda davetli ve izleyici topluluğunun katıldığı konferansın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, Türkçe'yi en iyi kullanan şair ve yazar Yavuz Bülent Bakiler ile şiir ve edebiyata gönül verenleri buluşturduklarını ifade ederek, "Bu yıl 4'üncüsünü düzenlediğimiz Erciyes Şiir Günleri ile yine birçok ünlü şairimizi Kayseri'ye davet ettik. Bu şairlerimizin yanı sıra Kayserimizin şairleri ve edebiyata gönül vermiş insanları, bir araya gelecek. Bu konferansla değerli söz üstadı Yavuz Bülent Bakiler'in ağzından Türkçemizi ve şiire yansımalarını dinleyeceğiz" dedi.

Durukan, konuşmasının ardından şair Yavuz Bülent Bakiler'e bir şilt takdim etti.
Daha sonra kürsüye gelen ünlü şair ve yazar Yavuz Bülent Bakiler, öncelikle Kayseri'deki gelişime dikkat çekerek, "Bundan 50 yıl önce Kayseri, Sivas'ın 30 yıl gerisindeydi. Şimdilerde Kayseri, Sivas'ın belki yüz yıl önünde. Keşke diyorum Sivas'a bunlar gibi birkaç tanesi gelseydi de aradaki fark bu kadar büyük olmasaydı. Şehrin imarı, temizliği ve gelişiminin yanı sıra şiire, edebiyata, kültüre bu kadar değer veren, şehrin maddi olduğu kadar manevi yönden de gelişimine kapı aralayan belediye başkanımızı canı gönülden kutluyorum" diye konuştu.

Bakiler, Türkçe'nin çok geniş bir ses ve kelime yapısına sahip olduğunu belirterek, yabancı kelime hayranlığından kaçınılması gerektiğinin altını çizdi.
Öte yandan 4. Erciyes Şiir Günleri kapsamında Kayseri'ye gelen şairler, Erciyes'e çıkarak sohbet toplantısı yaptı.

Kültür ve edebiyat ağırlıklı sohbette ayrıca şairler çeşitli şiirler okuyarak toplantıya renk kattı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2009 Pazar 09:37:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?