5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Ermeni kapısının açılmasına tepki

Kayseri'de bulunan Bağımsız Doğu Türkistanlılar Birliği Derneği Başkanı Abdulmecit Avşar, son günlerde gündemden düşmeyen Ermenistan ile Türkiye arasındaki sınır kapısının açılması konusuna tepki gösterdi.

Açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Abdulmecit Avşar, Ermenistan kapısını açmanın Türk dünyası ile kapıları kapatmak anlamına geldiğini söyledi.

 Bunun da en fazla Türk milletine zarar verdiğini ifade eden Avşar, dünya kamuoyunda bir yalanın peşine düşen Ermenistan ile son zamanlarda yapılan münasebetlerin sonucunda Türkiye ve Türk milletine hakaretler eden bir devleti tanıma noktasına gelindiğini belirterek, "Olayı sadece Azerbaycan açısından ele alıp küçültmemeliyiz. Ermenistan ile sınarın açılması demek bu ülkeyi tanıma anlamına gelir. Bu karar ABD ve AB'yi sevindirir. Sınır kapısının açılması Türkiye adına tarihi bir hata olur" diye konuştu.

"YANLIŞIN İZİ ZOR SİLİNİYOR"

Çin Devlet Başkanı'na 54. hükümet zamanında verilen devlet madalyasının sıkıntısını ve üzüntüsünü yıllardır Doğu Türkistan Türkleri'nin çektiğini hatırlatan Avşar, "Ermeni sınır kapısının açılması demek, başta Azerbaycan olmak üzere tüm Türk dünyasını kaybetmek demektir. Türkiye bu konuda çok iyi düşünmeli. Kardeşlerinin toprağını işgal eden, onlara olmadık eziyetler veren, sözde soykırım yalanlarıyla dünyayı ayağa kaldıran Ermeniler, bu tanınmadan sonra tazminat ve toprak talebinde bulunacaktır. Türkiye ve Türk milleti olarak oynanan oyuna karşı dikkatli olmalıyız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 10:51:46
Güncelleme :20 Nisan 2009 Pazartesi 10:58:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?