5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

'Finansman Yönetimi’ semineri verildi

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, finansman yönetiminin başarılı olduğu firmalarda uzun dönemli risklerin ortaya çıkmadığını söyledi.

KAYSO tarafından üyelerine yönelik odanın konferans salonunda ‘Finansman Yönetimi’ konulu bir eğitim semineri verildi. Seminerin açılış konuşmasını yapan Mustafa Boydak, eğitim toplantılarından 6.'sını yaptıklarını belirterek, eğitimlerin devamının da geleceğini söyledi.

Eğitim konusunun güncel bir konu olan finansman yönetimi olduğunu ifade eden Boydak, "Günümüzde finansman, üzerinde durulması gereken önemli bir konudur. Sanayicilerimiz ve firma temsilcilerine bu eğitimi vermekten memnuniyet duyuyoruz. Önceliğimiz Kayseri'deki gelişmelerden sanayicilerimizin istifade etmemeleri sağlamaktır. Bugün burada finans yönetimi gerçekten enine boyuna konuşulacak. Elbette işlerimizi yürütüyoruz. Finansman işlerimizi, mali işler departmanlarında görevli arkadaşlarımız yürütüyor. Firmalarda finansman yönetimi başarılı ise uzun dönemli risklerden korunuyor, zor durumlara düşmüyor. Eğer bir dengesizlik, düzensizlik varsa firmalarımız çok zorlanıyor. Firmalarımızda en önemli sorunların başında finansal yönetim gelirken, finansal yönetimin düzenli olmaması sonucu mağduriyetler ortaya çıkıyor. Finansal yönetim yaparken öncelikle yasal yükümlülüklerimizi yerine getirmeliyiz. Bu nedenle Katma Değer Vergisi, Kurumlar Vergisi, sigorta ödemeleri zamanında yapılmazsa, firmalarımız sorunlu firmalar haline geliyor. Bu aksaklılar iş hayatında anında yayılabiliyor" diye konuştu.

Finansal yönetim alanının uzmanlık gerektiren bir alan olduğunu kaydeden Boydak, "Belirli seviyeye gelen firmaların finansal yönetim alanına dikkat etmesi gerekir. Yasal prosedürlerin dışına çıkmamayı kendimize ilke edinmeliyiz. Kayıtlarımızı düzgün tutarsak, dışarıda kaynak sıkıntımız yok. Başarılı bir eğitim geçmesini diliyorum. Üyelerimize her zaman eğitim ve her konuda destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

PricewaterhauseCoopers şirketi eğitmenlerinden Gökdeniz Gür, seminerde üyelere ‘mali işler finans birimi organizasyonu ve vizyonu’, ‘mali işler ve finans birimi süreçleri ve finansal analiz’, ‘net işleme sermayesi yönetimi ve projeksiyonlar’ gibi konularda bilgiler verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 15:34:20
Güncelleme :17 Nisan 2009 Cuma 15:39:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?