4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Geleceğin yazar ve şairlerine ödül

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kütüphaneler Haftası Şiir ve Kompozisyon Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Büyükşehir Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen törende, yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın tarafından verildi. Yalçın, gençlerin yarışmaya gösterdiği ilgiden memnun olduğunu dile getirerek, "Bütün vatandaşlarımız okumanın önemini siz gençler kadar kavramış olsalardı, sanırım herkesi otobüste, parkta her yerde ellerinde kitap okurken görürdük. Gençlerin özellikle 'Çanakkale' konusunda gösterdikleri duyarlılık, bizleri ayrıca mutlu etti" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan ise Merkez, Gevher Nesibe ve Belsin Kütüphaneleri'nde 216 bin civarında öğretmen, öğrenci ve ailelerine hizmet verdiklerini kaydetti.

Törende, kompozisyon dalında birinci olan Hülya Temur ile şiir dalında birinci olan Merve Aslan, kendilerine birincilik getiren eserlerini okudu.Kütüphaneler Haftası Şiir ve Kompozisyon Yarışması'nda dereceye girenlerin isimleri de şu şekilde oluştu:

“Kompozisyon dalında; birinci M.Özkan Anadolu Lisesi'nden Hülya Temur, ikinci Bünyan Anadolu Lisesi'nden Özlem Koç, üçüncü Sümer Lisesi'nden Semiha Özcan, mansiyon ödülü Özel Atlas Anadolu Meslek Lisesi'nden Şükrüye Gürpınar. Şiir alanında birinci Özel Tevfik Kuşoğlu İlköğretim Okulu'ndan: Merve Aslan, ikinci Nuri Has İlköğretim Okulu'ndan Tuğçe Öge, üçüncü Osman Hilmi Kalpaklıoğlu İlköğretim Okulu'ndan Büşra Keleş, mansiyon ödülü Şükrü Malaz İlköğretim Okulu'ndan Hilal Demir”

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 15:09:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?