5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Geri dönüşüm semineri verildi

Kayseri’nin Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 8 yıldır başarı ile uyguladıkları katı atık toplama çalışmasının birçok belediye tarafından örnek gösterildiğini ve Çevre ve Orman Bakanlığı’nca da ödüllendirildiklerini hatırlatarak, “29 Mart tarihinden itibaren Melikgazi ilçe sınırları içerinde yer alan toplu konut alanlarındaki bina görevlilerine katı atık konusunda seminer veriliyor” dedi.

Açıklamalarda bulunan Başkan Memduh Büyükkılıç, Geri Dönüşüm Projesi’nin gelecek nesiller için çok önemli olduğunu kaydetti. Doğal kaynakların sonsuz olmadığını ve bunların yenilenebilir birer madde olarak görüp değerlendirmek gerektiğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, geri dönüşümün evlerde başladığını ifade etti.

Evde başlayan ayrıştırılmış çöp toplama başarısının ise bina görevlilerine düştüğünü söyleyen Başkan Memduh Büyükkılıç, “İldem bölgesi toplu konut alanında yer alan 165 bina görevlisi ile seminer gerçekleştiren Melikgazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, bina görevlilerine geri dönüşüm sistemi hakkında bilgi verdi ve geri dönüşüm işleyişinde kendilerine düşen görevlerle yapacakları çalışmalar tek tek anlatıldı. Geri dönüşüm sistemi ile ekonomiye katkı sağlanıyor. Bu ekonomik katkı belediyeye dolayısı ile yöre insanına hizmet olarak geri yansıyor” dedi.

Seminere katılan bina görevlilerine geri dönüşüm ile üretilen eşyalar hediye edilerek, baskılı birçok eğitim dokümanı verildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 18:49:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?