4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Gesi yolu üzerine viyadük yapılacak

Kayseri'nin Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kentleşmenin ve imarlı gelişmenin ilk şartının düzenli, güvenli ve rahat alternatif yolların açılmasıyla sağlanacağını belirterek, “Gesi yolu üzerinde ulaşımın daha seri yapabilmesi amacıyla viyadük yaptıracağız” dedi.

Açıklamalarda bulunan Başkan Memduh Büyükkılıç, DSİ ile birlikte yürütülen çalışma neticesinde projenin tamamlandığını söyledi.

Başkan Memduh Büyükkılıç, “Gesi yolu üzerinde bulunan Derindere mevkisinde 60 metre yüksekliğinde dere yatağı bulunmaktadır. Bu dere yatağı üzerine 4 metre genişliğinde 150 metre uzunluğunda betonarme menfez yapılacaktır. Menfez üzerine ise 25 metre genişliğinde yol inşa edilecektir. Sonuçta yapılacak olan viyadük ile ulaşım daha seri, güvenli ve rahat hale getirilecektir. Ayrıca yapılacak olan viyadük ile de yol kısalmış olacaktır” dedi.

Gesi yolu üzerine yapılacak olan viyadük ile ilgili olarak Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü ile irtibatlı olarak çalıştıklarını ve projelendirdiklerini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, viyadük yapılacak alanda incelemelerde bulunarak, yapımına bu yıl başlanılacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 12:42:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?