5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Gürcü öğrencilerin 23 Nisan'ı

Kayseri'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle Kadir Has Stadyumu'nda gösteriler yapıldı. Kutlamalara katılan Gürcü öğrencilerin gösterileri ilgi toplarken, programın sonunda stadın ortasında açılan Türk bayrağı vatandaşlardan alkış topladı.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının ikinci bölümü Kadir Has Stadı'ndaki gösteri ve kutlamalarla devam etti.

Törene, Vali Mevlüt Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Garnizon Komutanı Tümgeneral Rıdvan Ulugüler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programın ilk bölümünde Bilici, Ulugüler ve Özhaseki, kortej eşliğinde halkı selamladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın önemine değindi.

Yapılan konuşmalar ve şiirlerin okunmasının ardından öğrenciler giydikleri birbirinden değişik kostümleriyle stadyumu dolduran yaklaşık 15 bin kişiye hünerlerini sergiledi. Geçiş töreni sırasında ayakkabısı çıkan bir öğrenci ise geçişi sekerek tamamladı. Şanlıurfa'da 13-14 yaşları arasında düzenlenen Türkiye Grokoremen Güreş şampiyonasında takım halinde Türkiye 1.si olan Kayserili öğrencilere protokol tarafından madalya ve takdirname verildi.

EPİLEPSİ HASTASININ 23 NİSAN SEVİNCİ
Yeni aldığı tekerlekli arabasıyla stadyumdaki kutlamalara babasıyla gelen 18 yaşındaki epilepsi hastası Betül Akdağ ise kutlamaları takip etmenin sevincini yaşadı. Hastalığından dolayı konuşamayan Betül Akdağ'ın ilk defa bir 23 Nisan Çocuk Bayramı'na geldiğini ifade eden baba Cengiz Akdağ, kızının gösterileri izleyerek mutlu olduğunu söyledi.

Programın sonunda stadyum ortasında öğrencilerin oluşturduğu Türk Bayrağı vatandaşlardan alkış aldı. Vali Bilici ve Tümgeneral Ulugüler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın Kayseri'de coşkulu bir şekilde kutlandığını ifade ederek, çocukların geleceğin emanetçileri olduklarını ve tüm yurttaşların bayramını kutladıklarını belirttiler.

GÜRCÜ ÖĞRENCİLER DE GÖSTERİ YAPTI
Kayseri'de ki kutlamalara bu yıl Kayseri Valiliği'nin davetlisi olarak gelen Gürcistan Tiflis Çağlar Eğitim Kurumları Işık İlköğretim Okulun'dan gelen 30 Gürcü öğrencinin gösterileri vatandaşlardan alkış aldı. Aşırı sıcak havadan etkilenen bazı vatandaşların ise şemsiye ve yanında getirdikleri poşetlerle güneşten korunduğu gözlendi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 17:08:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?