5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Hac kayıtları yarın başlıyor

Kayseri İl Müftüsü Şaban İşlek, 2009 yılında hacca gitmek isteyenler için başvuruların yarın başlayacağını belirterek, “2008 yılında kuraya katılanlar için kayıt yenileme, ilk defa müracaat edecekler için de ön kayıt yaptırma şeklinde iki kategoride kayıt yaptırılacaktır” dedi.

Müftülük binasında düzenlenen basın toplantısında İl Müftüsü Şaban İşlek, hac kayıtları için vatandaşların 8-24 Nisan tarihlerinde il ve ilçe müftülüklerine başvurabileceklerini söyledi.

Geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda hac kotası uygulamasının devam edeceğini hatırlatan İşlek, "Daha önce hacca gidenler için yıl şartı aranmaksızın müracaatları kabul edilmeyecektir. 2009 yılı için açılan kayıtlarda kaydını yenilemeyenlere önümüzdeki yıllarda müracaat etmeleri halinde bunların durumları ilk defa müracaat edenler statüsünde değerlendirilecektir. 2009 yılı içinde çekilecek kura sonucunda kesin kayıt hakkı elde edenlerden kaydını yaptırmayanlara, gerek kayıt süresinde ve gerekse müteakip yıllarda bir hak verilmeyecektir. Kayıt yeniletenlerden herhangi bir ücret alınmazken ilk defa müracaat edenler için 15 TL ön kayıt ücreti alınacaktır. Kesin kayıtlarda ise hacı adayları hac kategorilerini dikkatli seçmelidirler" dedi.

Yaklaşan Kutlu Doğum Haftası hakkında da bilgiler veren İşlek, "Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)'in dünyaya gelişinin 1438. yıldönümü dolayısıyla 14-20 Nisan tarihleri arasında Kutlu Doğum Haftası'nı çeşitli etkinliklerle kutlayacağız. Bu etkinlikler çerçevesinde 14 Nisan Salı akşamı Kadir Has Kongre ve Spor Salonu'nda “İslam'da Aile'' konulu konferans, 18 Nisan Cumartesi günü İl Özel İdare Salonu'nda "Hz. Peygamber ve Kadın'' konulu bayanlara yönelik konferans, ayrıca 16 Nisan tarihinde erkekler için saat 13.00'de Hunat Cami'nde, saat 21.00'de Cami Kebir'de, saat 10.00'da ise bayanlar için Kurşunlu Cami'nde Sakal-ı Şerif ziyareti olacaktır" diye konuştu.

Müftü Şaban İşlek, açıklamasının ardından basın mensuplarına yaklaşan Kutlu Doğum Haftası nedeniyle gül ve kitap hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 13:23:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?