5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Hacılar Belediye Meclisi toplandı

Kayseri’nin Hacılar Belediye Meclisi, 29 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk toplantısını Başkan Ahmet Herdem idaresinde gerçekleştirdi.

5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 19. maddesi gereğince yapılan toplantıda meclis başkan vekilliği, katip üyeleri, encümen ve komisyonlara üye seçimi yapılarak, yeni dönem çalışmalarına başladı. Hacılar Belediye Meclisi yeni dönem ilk toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Ahmet Herdem yönetiminde Nisan ayı ilk toplantısı gerçekleştirilen meclis, 11 maddeyi görüşerek karara bağladı. Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, uzun soluklu yeni bir maratona başladıklarını belirterek, yapılacak olan çalışmaları amacına uygun ve çalışarak geçireceklerini söyledi. Başkan Herdem, “5 yıl gibi uzun bir süre çalışacağız.

Bu dönem uzun bir maraton, 50 yaşında olan 55 yaşına girecek. Bu 5 yılı dolu dolu geçirmek, amacına uygun geçirmek ve çalışarak geçirmek düşüncesindeyiz. Seçimler geldi geçti, seçimler bundan sonra bizde bitti. Tüm meclis üyesi arkadaşlarımızla beraber, Hacılar ilçemiz ve şehrimizin menfaatine çalışmamıza devam edeceğiz. Tüm seçilen arkadaşlarımızı kutluyor ve tebrik ediyorum. Kamu yönetimi biraz fedakarlık ister, özveri ister, biraz sevgi ister.

Onun içinde bir gönül bağı vardır, muhabbet vardır. Çünkü kamu yönetiminin, kamuda görev almanın, vatandaşa hizmet etmenin karşılığı hiçbir şeyle ölçülemez. Onun için ben bu göreve talip olan bütün arkadaşlarımı kutluyorum. Hepsi demek ki, ilçemizi, halkımızı seviyorlar ki böyle bir göreve talip oldular. Bundan sonra da çalışmamızda işbirliğini, istişareyi elden bırakmadan devam edeceğiz. 5 yıl sonra dönüp baktığımızda Hacılar’a yaptığımız şeyler bir iz olarak kalmalı ve kalabilmeli diye düşünüyorum. Bu vesile ile yeni meclisimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

Başkan Ahmet Herdem’in konuşmasının ardından meclis toplantısında Meclis Başkanvekilliği ve meclis katibi seçimi yapıldı. Meclis 1. başkan vekilliğine Hüdai Barut, 2. başkan vekilliğine ise Mustafa Yıldırım seçilirken, meclis katipliği görevlerine ise Filiz Yılmaz ve Osman Övüç seçildi. Meclis toplantısında, belediye encümen üyeliğine Mahmut Deveci, Mustafa Yıldırım, Plan Bütçe Komisyonu üyeliğine Mustafa Aktaş, Fevzi Mutlu, Yusuf Şaşoğlu, İmar Komisyonu üyeliğine ise Osman Övüç ve Mustafa Baktır seçildi.

Toplantıda ayrıca 2008 yılı faaliyet raporu okunarak meclis üyelerine bilgi verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 12:32:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?