5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Havuzda dalış eğitimi

Kayseri'de, Kapodokya Dalış ve Doğa Sporları Merkezi tarafından 8 adet 1 yıldızlı kursiyerlere deniz öncesi havuzda dalış eğitimi verildi.

Kapodokya Dalış ve Doğa Sporları Merkezi tarafından Kayseri Büyükşehir Belediyesi Olimpik Yüzme Havuzu'nda kursiyerlere dalış eğitimi verilmeye başlandı. Dalış merkezinin 8 adet 1 yıldızlı kursiyerine deniz öncesi havuzda dalış eğitimi verilmeye başlandı. Burada bir açıklama yapan Kayseri Gençlik Spor İl Müdürü Yahya Şahan, herkesin bir hayali olduğunu belirterek, bu tür organizasyonları Kayseri'ye kazandırmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Sualtı sporlarına ellerinden gelen desteği vereceklerini kaydeden Şahan, bu sporun yaygınlaştırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Kapodokya Dalış ve Doğa Sporları Merkezi Eğitmeni ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Kayseri Temsilcisi Murat Nezir Ensari ise, Kayseri'de 35 adet donanımlı dalgıç öğrenci olduğunu söyledi. Su sporlarına ilgisi olan herkesi buraya beklediklerini kaydeden Ensari, Kayseri'nin ilerleyen yıllarda sualtı sporlarında iyi bir yere geleceğini kaydetti.

Kapodokya Dalış ve Doğa Sporları Merkezi eğitmenlerinden Mehmet Sivritaş de, sualtı sporlarıyla Kayseri'ye yeni bir sosyal aktivite kazandırıldığını belirtti. Sualtı sporlarının dünyada revaçta olan bir spor olduğunu ifade eden Sivritaş, ayrıca sualtı arama kurtarma ekipleri olduğunu ve bu ekibin valilikten talep geldiği sürece aramalara katılabileceğini sözlerine ekledi.

Kursiyerlerden İbrahim Ortaköylüoğlu ise, 1,5 yıldır dalış yapmaya başladığını ifade ederek, hem zevkli vakit geçirdiğini hem de spor yaptığını söyledi.
TSSF Kayseri Temsilcisi Murat Nezir Ensari, desteklerinden dolayı Kayseri Gençlik Spor İl Müdürü Yahya Şahan'a plaket verdi. Kursiyerler daha sonra eğitmenlerin nezaretinde dalış yaparak çalışmalarını sürdürdü.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2009 Pazar 14:34:08
Güncelleme :5 Nisan 2009 Pazar 22:53:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?