5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

İhracat rakamlarında sevindiren artış

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Şubat ayı ihracat rakamlarının bir önceki aya göre yüzde 1,43 oranında arttığını belirterek, “İhracat rakamları, artış trendine girdi” dedi.

KAYSO'ya üye ihracatçı firmaların 2009 yılı Şubat ayı ihracat rakamları açıklandı. Şubat ayında 90 milyon dolar ihracat yapıldığı kaydeden Mustafa Boydak, bu rakamın bir önceki yıla göre yüzde 14,2 azaldığını dile getirdi.

Şubat ayında 88 ülkeye ve 2 serbest bölgeye ihracat yapıldığını söyleyen Boydak, “Bir önceki aya göre ihracat rakamlarımız yüzde 1,43 oranında arttı. Diğer aya göre küçükte bir artış olması sevindiricidir. Kayseri'deki rakamların Türkiye ortalamasının altında seyretmesi olumlu bir gelişmedir. Ancak dış ticaret alanındaki düşüşler ekonomiyi olumsuz yönde etkiler” diye konuştu.

Kayseri'nin Şubat ayı ithalat rakamının 41 milyon 900 bin dolar gerçekleştiğinin altını çizen Boydak, “Bir önceki aya kıyaslandığında ithalat alanında yüzde 8,2 oranında bir artış sağlandı. Bu rakam geçen yılın Şubat ayına göre yüzde 10,4 oranında da azaldı” ifadelerini kullandı.

İhracatta ilk 3 sırayı Irak, Almanya ve ABD'nin aldığını belirten Boydak, ihraç ürünlerinin demir-çelik, mamul eşyalar, mobilya ve tekstil olduğunu da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 15:09:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?