5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

İl Genel Meclisi toplandı

Kayseri İl Genel Meclisi'nin yeni üyeleri, ilk toplantıyı yaparak başkanlarını Sadettin Aydın olarak belirledi.

29 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından seçilen İl Genel Meclisi üyeleri ilk olarak İl Özel İdaresi Kompleksi'nde bulunan Atatürk Anıtı önünde toplandı. İl Genel Sekreteri Mustafa Atsız ile daire başkanlarının da katıldığı programda saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okuyan üyeler daha sonra Meclis Toplantı Salonu'na geçti.

Kanun gereği en yaşlı üye sıfatıyla başkanlık koltuğuna oturan Metin Cihan, tam katılımın olduğu toplantının ilk oturumunu açtı. Meclis üyelerini selamlayarak yeni dönemin hayırlı olmasını dileyen geçici başkan Cihan Metin, meclis başkanlığı seçimlerini başlattı. Meclis üyelerinin gizli oylaması sonucu Sadettin Aydın 36 oy alarak İl Genel Meclisi'nin başkanı seçildi.

Seçimlerde Osman Koç'a 15 oy çıkarken, 2 oy da boş kullanıldı. 2 yıllığına başkanlık görevine seçilen Sadettin Aydın, meclis üyelerine teşekkür ederek hizmet yarışının önemine dikkat çekti. Geçici başkan Metin Cihan'dan görevi devralan Sadettin Aydın, daha sonra asil katip üyeliklerinin seçimini yaptırdı. Seçimler sonrası 34 oyla en çok oyu alan Murat Sicimoğlu ile Fazlı Öztürk katip üyeliklere seçildi.

Meclis 1'nci Başkan Vekilliği seçimi sonrasında ise bu göreve Celal Hasnalçacı getirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 15:17:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?