5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kanarya kupaya kondu!

Basketbolda 17. Bayanlar Teknosa Türkiye Kupası final maçında Fenerbahçe, Galatasaray'ı 63-60 mağlup ederek, kupanın sahibi oldu.

Çekişmeli geçen maçın ardından kupanın sahibi olan Sarı-lacivertli takım, sevincini taraftarlarıyla paylaştı. Taraftarların imza ve forma dağıtan basketbolcular kupayı Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'nin elinden aldı. Kupayla hatıra fotoğrafı çektiren basketbolcular protokol tribününde bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ı da selamlamayı unutmadı. Maçın yıldız oyuncusu ise 17 sayı atan Fenerbahçeli Ajovon oldu. Oyuncular taraftarların tezahüratları arasında salondan ayrıldı.

Maç sonu açıklamalarda bulunan Fenerbahçe takım kaptanı Nalan, Kayseri'ye gelirken kupayı alacaklarına inandıklarını belirterek, "Galatasaray, buraya Avrupa Şampiyonu unvanı ile geldi. Biz de bugün Euro Lig maçında oynar gibi mücadele verdik. 6 kez Türkiye Kupası'nı üst üste aldığımız için çok mutluyuz. Başkanımızı ve yönetim kurulumuz bizi izlemeye geldiler ve destek verdiler. Biz de kupayı alarak onların yüzünü kara çıkarmadık. Müzemize bir kupa daha kazandırdığımız için sevinçliyiz" dedi.

Nevriye Yılmaz ise kupayı kazandıkları için çok mutlu olduklarını söyleyerek, kupayı hep kendilerinin aldığı için sevinçli olduklarını kaydetti.

Antrenör Haydar Kemal Ateş de bu sezonla birlikte kupayı 6 defa kazandıklarını söyledi. Ateş, "Kupayı kazanma serisine devam ettiğimiz için çok mutluyum. Oyuncularım sahada çok iyi mücadele etti. Kendilerini tebrik ediyorum. Maçın sonlarına doğru yorgunluk baş gösterdi. Biraz da farkı koruma telaşı içine düştük. Basketbolda geriden gelenin daha şanslı olduğunu düşünürsek, yorgunluk da olmasıyla fark azaldı. Ama ne olursa olsun maçı kazanmayı bildik. Kupanın Fenerbahçe camiasına hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Fenerbahçe'ye kaybeden Galatasaray takımına ise Vali Mevlüt Bilici ve Kayseri gençlik Spor İl Müdürü tarafından ikincilik madalyası verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 22:09:14
Güncelleme :14 Nisan 2009 Salı 22:14:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?