4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Kayseri Şeker'den üreticiye ödeme

Kayseri Şeker Fabrikası tarafından 2008-2009 pancar alım kampanya döneminde Kayseri, Sivas, Yozgat ve Nevşehir illerinden 28 ilçe ve 296 köyde ekilen 1 milyon 906 bin ton pancarın karşılığında toplam 264 milyon TL pancar bedeli ödemesi yapıldığı açıklandı. Bu arada bazı çiftçilerin bahçede oturarak para sayması ise ilginç görüntü oluşturdu.

Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş.'ye ait 12. Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen pancar bedeli dağıtımı törenine, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Halil Karaçavuş ve çok sayıda çiftçi katıldı. Törende bir konuşma yapan Vedat Ali Özışık, temel amaçlarının çiftçilerin yaşam standartlarını daha da ileriye götürmek olduğunu söyledi. Özışık, “Dağıtmış olduğumuz pancar bedelleri ve avanslar ile durağan haldeki ülke ve şehir ekonomisine büyük bir canlılık getirdiğimizi düşünmekteyiz. Bu durum şeker sektörünün ve pancar çiftçisinin ülkemiz için taşıdığı önemi gözler önüne sermektedir. Biz Kayseri Şeker Fabrikası olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çiftçimizin daima yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından 2008-2009 kampanya dönemi toplam pancar bedeli olan 264 milyon TL çiftçilere dağıtıldı. Paralarını alıp 12. Bölge Müdürlüğü bahçesinde oturarak sayan çiftçiler ise ilginç görüntü oluşturdu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 20:23:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?