5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kayserililer komşularına güveniyor

Kayseri İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, insan güvenliğinin başkasına emanet edilemeyecek kadar önemli olduğunu belirterek, "Bir hırsızlık olayında iş yeri sahibine neden güvenlik sistemi olmadığını sorduğumuzda, 'Komşumuzda var ya' diyor. Komşunuzda var, bir de siz takın, başkaları faydalansın" dedi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, insanların güvenlik konusunda kendi önlemlerini alması gerektiğini söyledi. Özdemir, "Çatıda anten tamiratı yapıyorsanız bile tedbir almalısınız. Toplum Destekli Büro Amirliği ekibimiz tarafından site yöneticilerine kamera sisteminin takılması hususunda uyarılar yapılıyor. İnsanların şahsi güvenlikleri için basit tedbirleri mutlaka alması lazım" diye konuştu.

"İNSANLAR GÜVENLİĞİN YÜZDE 100'ÜNÜ DEVLETE MAL ETMEK İSTİYOR"

Herkesin basit dahi olsa güvenliği için tedbir alması gerektiğini ifade eden Orhan Özdemir, "İnsanlarımızın gücünün yetmediği yerde devlet zaten var. Bir iş yeriniz de var ise lütfen kamera sistemlerini takın. Biz ulaşırız, elbette varız. Bir 155 Polis İmdat kadar yakınız. Birkaç dakika içerisinde geliyoruz ama o birkaç dakika içerisindeki gecikme sizin hayatınıza mal olabilir. Onun için birkaç yüz dolarlık bu şeylerin esirgenmemesi, mutlaka yapılması gerekir. 4-5 yıllık çalışmalarımızda yüzde 50'lere geldik ama birçok eksikliğimiz var. Hala insanların güvenliğinin yüzde 100'nü devlete mal etme gibi bir anlayışları var. Halbuki modern toplumlarda her kesim kendi güvenliğini düşünmelidir" şeklinde konuştu.

İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, 3-5 gün önce bir iş yerinde yaşanan hırsızlık olayında zanlıyı hemen yakaladıklarını belirterek, "İş yeri geniş bir mağazaydı. Neden güvenlik sistemi olmadığını sorduğumuzda, 'Komşumuzda var ya' diyor. Tamam komşunuzda var, bir de siz takın, başkaları faydalansın. Hatta biz de faydalanalım. Maalesef insanlar bu tür harcamalardan kaçıyor" diye konuştu.

MASKELİ SOYGUNCULAR ARANIYOR

Öte yandan Kayseri'de 3 ayrı markette silahla soygun yapan maskeli şahısların halen arandığı öğrenildi. Gündüz ön inceleme yaptıktan sonra gözlerine kestirdikleri marketlere akşam 21.00-22.00 saatleri civarında giderek silah zoruyla sigara, telefon kontörü ve nakit para alan maskeli şahıslar, 3 olayda da izlerini kaybettirdi. Girdikleri 3 markette de güvenlik kamerası olmaması nedeniyle bugüne kadar yakayı ele vermeyen şahısların yakalanması için polis ekipleri kontrollerini sıklaştırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 13:15:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?