5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kimsesiz çocuklar şenlikte buluştu

Kayseri'de Türk Anneler Derneği tarafından çocuk yuvasında kalan kimsesiz çocukların katıldığı uçurtma şenliği düzenlendi.

Kıranardı Kent Ormanı'nda gerçekleştirilen şenliğe, Türk Anneler Derneği Şube Başkanı Fikriye Merdan, Çocuk Yuvası Müdürü Sait Bostanlı, koruyucu aileler ve dernek üyeleriyle 6-13 yaşları arası 50 kimsesiz çocuk katıldı. Kimsesiz çocukların şiir okumasıyla başlayan şenlik, ardından verilen yemekle devam etti.

Yağmur sebebiyle geç baylayan uçurtma şenliğinde açıklama yapan Türk Anneler Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Fikriye Merdan, böyle bir organizasyonu gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Merdan, "Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Çocuk Yuvası'ndaki çocuklarımıza yemek verip, onlarla birlikte uçurtma uçuracağız. Türk Anneler Derneği Kayseri Şubesi olarak yaptığımız bu çalışmada kimsesiz çocuklarımızla güzel vakit geçirmek için buradayız. Kimsesiz çocuklarımızın böyle organizasyonlara daha çok ihtiyacı var. Onlar için İzmir'den özel bir firmadan 50 adet uçurtma siparişi verdik. Uçurtma uçurarak çok güzel bir gün geçireceğimizi umut ediyorum. İlk defa yaptığımız uçurtma şenliğini önümüzdeki dönemlerde de düzenleyip, geleneksel hale getirmeyi istiyoruz" dedi.

Açıklamaların ardından yuva çocukları uçurtmaları havalandırarak keyifli bir gün geçirdi. Bazı çocuklar, uçurtmanın ağaca takılması sebebiyle zor anlar yaşadığı gözlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 15:44:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?