5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kızılırmak Yasin'i 13 gündür vermiyor

Kayseri'nin Özvatan ilçe sınırları içinden geçen Kızılırmak'ta, 13 gün önce bindiği botun patlaması sebebiyle ırmağa düşerek kaybolan Yasin Önder'in hala bulunamaması, ailesini perişan etti.

Edinilen bilgiye göre mobilya işiyle uğraşan Yasin Önder (28), 21 Mart 2009 Cumartesi günü 5 arkadaşıyla Özvatan ilçe sınırlarından geçen Kızılırmak'a balık tutmaya gitti. Burada Yasin Önder ve Mehmet Duman'ın balık tutmak için bindiği bot, kısa bir süre sonra ağaca takılıp yırtıldı. Bottan suya düşen Mehmet Duman kurtulmayı başarırken, Yasin Önder suda kayboldu.

Yasin Önder'e tüm aramalara rağmen ulaşılamaması, ailesini ve akrabalarını perişan etti. İş arkadaşlarıyla 13 gün önce balık tutmaya giden enişte Ahmet Taşdemir (34), "Botun ağaca takılıp patlamasının ardından suya düşen iki kişiden biri kurtulurken, kaynım kayboldu. Biz 13 gündür arıyoruz ama bulamıyoruz. Yetkililerden buna bir çare bulmalarını istiyoruz. Olayın olduğu ilk günden beri her gün ırmağa gittik" dedi.

Olayla ilgili söylenecek çok şeyin olduğunu ifade eden dayı Selim Bayram (59) ise botta bulunan diğer kişinin ifadesinin bir daha alınmasını istedi. Mehmet Duman isimli kişinin ifadesinin çelişkili olduğunu iddia eden Bayram, "Benim yeğenimin balık tutma merakı yoktur. Botta iki kişi varmış. İkinci kişinin verdiği ifadeye göre bot patlamış. Bizim çocuğumuz düştükten 15-20 metre sonra kaybolmuş. Diğer arkadaşları olay yerine 200 metre uzaktaymış. Bottaki diğer çocuğun çelişkili ifadeleri var. Su çamurlu olduğu için sivil savunma ekipleri çalışmalarını ara vererek yapıyor. Ama olay yerine yakın köylülerin çabaları devlet yetkililerinden daha çok diyebilirim. Bu bizim yüreğimizi sızlatıyor. Şu an aile olarak perişan bir vaziyetteyiz. Tek istediğimizi sivil savunmaya biraz daha ağırlık verilmesi. Devlet bazı yerlere bütün imkanlarını seferber ediyor da buraya niye böyle bir şey yapmıyor? Bu evin tek direğiydi o" iddialarında bulundu.

"BENİM ÇIĞLIĞIMI NİYE KİMSE DUYMUYOR?"

Oğlunun bulunmasını isteyen ve konuşması sırasında gözyaşlarını tutamayan Anne Akgül Önder, oğlunun 2 haftadır bulunamamasına anlam veremediğini dile getirdi. Akgül, "Allah rızası için, benim yavrum neden bulunamıyor? Bugün 13 gün oldu. Fakir bu kadar mı düşkün oluyor? Zengin olunca uçakla helikopterle arama yapılıyor. Benim çığlığımı niye kimse duymuyor? Allah rızası için benim yavrumu arayıp bulsunlar. Benim çocuğumu sağsa da ölü ise de bulun. Çünkü ben krizlere girdim. Biz vatandaş değil miyiz?" şeklinde konuştu.

Yasin Önder'in eşi Yeter Önder 7 aylık evli olduklarını belirterek kocasının en kısa zamanda bulunmasını istedi. Önder, "Eşimin en kısa zamanda bulunmasını istiyorum. Çok merak ediyoruz durumunu. Ne olur bulun kocamı. Yeter artık dayanamıyorum" dedi.

Tek oğlu olan Yasin Önder hakkında 13 gündür bir haber alamadıklarını ifade eden baba Yunus Önder (60), "Hayırlı bir haber almayı diliyorum. Su çamurlu ve soğuk olduğu için dalgıçlar aramayı zor yapıyor. Biz de 13 gündür olay yerine durumu yakından takip ediyoruz. Arama yapılıyor ama herhangi bir sonuç ulaşılamadı. Suyun içerisinde biraz daha teknik yönden arama yapılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 14:54:15
Güncelleme :3 Nisan 2009 Cuma 15:01:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasin ulusoy IP: 85.105.35.xxx Tarih : 6.04.2009 16:47:01

Mrhbalar akgül abla ben döndünün oğlu yasinim adanadan öncelikle sizlere ve yakınlarınıza geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum.Allah hepinize büyük peygamber sabırı wersin.İnşallah en kısa zamanda oğlunuzu bulup we kavuşur bu olayda burada sona ermiş ve hatırlanmamak üzere de sona ermiş olur annem oraya gelmişti ve bana olayı anlattığında çok üzüldüm ama elden bişe gelmez  aslında o dalgıçları biraz daha we biraz daha gelişmiş dalgıçlarla aramalarını tavsiye ediyorum neyse allah eşine ve babasına da sabırlar versin...