5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

KKTC'nin ilk tarifeli uçağı Kayseri'de

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) ilk tarifeli yolcu uçağı, Kayseri'ye Havalimanı'na iniş yaptı.

KKTC'nin Ercan Havalimanı'ndan kalkan ilk yolcu uçağı, Kayseri'nin Erkilet Havalimanı'na saat 8.45'te iniş yaptı. Uçağın ilk yolcuları arasında KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Salih Usar, Kıbrıslı işadamları, turizm acentesi sahipleri ve basın yayın kuruluşlarının temsilcileri de vardı.

Havalimanında çiçeklerle karşılanan Bakan Salih Usar ve beraberindeki misafirler Hilton Otel'e gitti.Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Salih Usar, KTHY ve Şahika Turizm iş birliği sonucunda Kayseri'ye tarifeli uçuşlardan ilkini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kayseri ve yöresi ile Kıbrıs Ercan Havalimanı arasında ilk uçuşun bugün gerçekleştiğini belirten Bakan Usar, "Kıbrıs'a gerek tatil gerek öğrenim gerekse vatani görevlerini yapmak için yöreden gelen ciddi bir nüfusun olduğunu biliyoruz. Kayseri ve çevresinden Kıbrıs'a ulaşım oldukça zordu. Kıbrıs'a gelmek isteyenler Adana ya da Ankara'ya gitmek zorunda kalıyor ve oradan uçakla geliyorlardı. Bugün itibarıyla Kayseri-Kıbrıs arasındaki ulaşım çok daha kolay oldu. Kayseri Havalimanı'ndan 1 saatlik bir uçuşla Kıbrıs'a ulaşma imkanı sağlandı" dedi.

Hükümetlerinin uygulamış olduğu turizm teşvik politikası çerçevesinde KTHY'nın uçuş ağını geliştirmeye başladığını ifade eden Usar, "Bugün dünya turizminde yüzde 40'lık bir daralma beklenirken KTHY ve özel hava yolu şirketlerimiz yeni uçuş noktalarına uçuşlar gerçekleştiriyor. Bugün Kayseri'ye başlayan ilk uçuşla birlikte bu tarifenin KKTC ve Kayseri arasındaki ekonomi ve turizme önemli katkıları olacaktır. KTHY'nin, Türkiye'nin illeri başta olmak üzere İran, Romanya, İtalya, Almanya, İskandinav ülkelerine uçuşları başladı. Bu uçuşlar, en önemli sektörlerden biri olan eğitim sektörüne önemli katkılar sağlayacaktır. İlk uçuşta biz de bulunduğumuz için büyük bir mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

KTHY Genel Müdürü Ahmet Akpınar ise KTHY'nın 35. yılını yaşadığını belirterek, Kayseri'de bulunmaktan son derece mutlu olduklarını ifade etti. KTHY olarak ilkleri yaşamaya ve yaşatmaya devam ettiklerini kaydeden Akpınar, "Ciddi açılımlar ve önemli hedefler ortaya koyduk. Bunlardan en önemlilerinden birisi de Anadolu'ya yol bağlamaktı. Bu kapsamda ilk uçuşumuzu Kayseri'ye gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Şahika Turizm Genel Müdürü Yücel Şahin'de Kıbrıs-Kayseri arasında gerçekleştirilen ilk uçuşun önemli olduğunu belirterek, iki yer arasındaki halkın kaynaşması ve turizmin canlanması açısından önemli katkıları olacağını söyledi.
KTHY'nin Kayseri'ye gelen ilk tarifeli yolcu uçağında 155 yolcu yer aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 13:20:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?