4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Klasik Oto Show 2009

Kayseri Ticaret Odası (KTO) tarafından düzenlenen ve Talas Belediyesi'nin ev sahipliğini yaptığı "Klasik Oto Show 2009"'un tanıtımı yapıldı.

Sabah saatlerinde konvoy halinde Cumhuriyet Meydanı'ndan hareket eden klasik otomobiller Talas'ın tarihi Okutan Konağına geldi. 1950 ile 1970 modelleri arası araçların yer aldığı tanıtımda en çok ilgiyi Gürkan Yılmaz'ın Shavrolet Impala marka aracı çekti. Bir diğer ilgiyi de kızı Nilgün Oğuztoprak ile 1950 model BMW R-51-2 marka motosikleti ile gelen Seyit Oğuz toprak oldu. Vatandaşlar ilgi ile izledikleri klasik otomobillerle fotoğraf çektirdi. Arabaları görmeye gelen bir ailenin bebeğiyle otomobilin üzerinde poz vermesi gazetecilerin dikkatini çekti.

Burada açıklamalarda bulunan KTO Meclis Başkanı Bekir Adıyaman, periyodik olarak her yıl bu şekilde etkinlikler düzenlemeye çalıştıklarını söyledi. Adıyaman," İlin değişik mekanlarında, hem kültürel değerleri ortaya çıkarmak, hem de nostaljik manada olsa bu araçların kamuoyuna tanıtılması amacıyla bu şekilde etkinlik düzenlemekteyiz. Kültürel değerlerimizin bir parçası bunları açığa çıkartmak için çok değişik etkilikler düzenleyeceğiz" dedi.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım ise, bu tür etkinliklerin kültürel zenginliklerin taze kalmasına katkısı olacağını belirterek, insan hayatında yer alan her şeyin değerli olduğunu söyledi.
Tanıtım programına 30 aracın katıldığı belirtilerek, Mayıs ayı sonunda 100 klasik otomobil ve motosikletlerin katılacağı bir fuar açılacağı kaydedildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2009 Pazar 15:27:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?