5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

''Kristal Erciyes'' ödülleri verildi

Kayseri Kilim Sosyal Bilimler Lisesi tarafından organize edilen ''Kristal Erciyes'' ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Kayseri Kilim Sosyal Bilimler Lisesi Medya Takip Merkezi öğrencileri tarafından düzenlenen 'Kristal Erciyes' ödülleri çerçevesinde 12 ayrı dalda birincilik elde edenlere ödülleri verildi.

Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen ödül törenine Vali Yardımcısı Ali Mantı, İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Hülagü, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı. Programda bir konuşma yapan Kayseri Kilim Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Mustafa Kışan, ödüle layık görülenlerin öğrenciler tarafından belirlendiğini belirterek, okulun bu tür çalışmalara daha çok ağırlık vereceğini söyledi.

12 dalda gerçekleştirilen ödül töreninde en büyük ilgiyi ise yılın eğitim gönüllüsü seçilen Hanım Karamete aldı. Hanım Karamete, eşi Burhanettin Karamete vefat ettikten sonra tazminatıyla birlikte evini satarak okul yaptırmaya karar verdi. Eğitime yaptığı bu katkıdan dolayı ödüle layık görülen Hanım Karamete, ödülünü öğrencilerden aldı. Bu sırada platforma çıkan İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, Hanım Karamete'nin elini öptü. Ayata, “Karamete naylon poşet içinde para toplayarak okul yapılmasını sağlayan bir kişidir” dedi.

Yılın çevre gönüllüsü Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yılın tarihçisi Erciyes Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Hülagü, yılın şair-yazarı Turan Koç, yılın edebiyatçısı Nevzat Türkten, yılın sporcusu Gülden Mercan, yılın habercisi Anadolu Ajansı Kayseri Bölge Müdürü İsmail İçer, yılın fotoğrafçısı Demet Öztürk, kültür ve sanat ödülü Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşleri Daire Müdürü Oktay Durukan, basın yayın özel ödülü Mahmut Sabah, Onur ödülü Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve Mehmet Yayla, vefa ödülü ise Mehmet Bozkurt'a verildi.
Ödüllerin sahiplerini bulmasının ardından toplu hatıra fotoğrafı çektirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 17:12:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?