5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kutlu Doğum konferansına büyük ilgi

Kayseri'de 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri "İslam'da Aile" konulu konferans ile başladı. Konferansa yaklaşık 15 bin kişi katılırken, semazenlerin gösterisi ise göz kamaştırdı.

Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)'in dünyaya gelişinin 1438. yıldönümü dolayısıyla Kayseri Kadir Has Kongre Merkezi'nde "İslam'da Aile" konulu konferans düzenlendi. Konferans öncesi konuşan İl Müftüsü Şaban İşlek, Peygamberimizin söz fiillerinde, hayatın her sahasıyla ilgili, insanlığın takip edeceği örneklerin bulunduğunu söyledi.

İşlek, "Hz. Peygamber'i daha iyi tanımak, tanıtmak, anlamak ve anlatmak, toplumda Peygamber sevgisini yaymak, birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi, saygı ve yardımlaşma duygusunu güçlendirmek, bu vesile ile toplumu din konusunda aydınlatıcı, İslam Dini'nin ve Hz. Peygamber'in ahlak kurallarını tanıtıcı çalışmaları bu vesile ile daha da iyi idrak ediyoruz" dedi.

"İslam'da Aile" konulu konferans için Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salim Öğüt ile Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Zeki Duman konuşmacı olarak katıldı. Yapılan konuşmaların ardından programa katılan yaklaşık 15 bin kişi, semazen gösterisini ilgi ile izledi.

Ayrıca farklı ülkelerden katılan öğrenciler ise İngilizce ve Türkçe ilahiler okudu.
Program sonrası katılımcılara gül ve kitap hediye edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 12:23:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?