5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Maskeli beşler yakalandı!

Kayseri'de 3 ayrı markette silah tehdidiyle soygun yapan maskeli 5 kişi, polis ekipleri tarafından yakalandı. Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, "Maskeli soyguncular, televizyonlardaki dizilerin soygun sahnelerinden etkilenmiş" dedi.

Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, düzenlediğini basın toplantısında, gündüz ön inceleme yaptıktan sonra gözlerine kestirdikleri marketlere gece saatlerinde giderek silah zoruyla sigara, telefon kontörü ve nakit para alan maskeli 5 kişinin yakalandığını söyledi.

Girdikleri 3 markette de güvenlik kamerası olmaması nedeniyle bugüne kadar kaçmayı başaran şahısların polis ekiplerince yürütülen çalışma sonucu yakalandığını kaydeden Özdemir, vatandaşların da bundan böyle bireysel güvenlik önlemleri alması gerektiğini ifade etti.

Yapılan soruşturmada soyguncuların dizilerde görülen soygun sahnelerinden etkilendiği kanaatine vardıklarını belirten Özdemir, "3 ayrı hırsızlık olayında 2 adet cep telefonu, 350 TL değerinde telefon kontörü, çeşitli sigara ve 2 bin 730 TL parayla yakalanan O.K., M.Ş.Y., M.İ., N.K., H.T. isimli şahıslar suçlarını itiraf etmişlerdir. 1 adet av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca, 3 adet kar maskesi de ele geçirilmiştir. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği tarafından yakalanan soyguncular, son zamanlarda parasız kaldıkları ve dizilerdeki soygun sahnelerinden etkilendikleri için bu soygunları gerçekleştirdiklerini söyledi" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 20:44:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?