5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Melikgazi tarihi kentlere örnek

Kayseri'nin Melikgazi Belediye Başkan Memduh Büyükkılıç, Tarihi Kentler Birliği'ne üye olan Melikgazi Belediyesi'nin birçok etkinliklerde örnek gösterildiğini söyledi.

Açıklamalarda bulunan Başkan Memduh Büyükkılıç, yerel seçimlerden sonra gerçekleştirdikleri meclis toplantısında iki Tarihi Kentler Birliği'ne temsilci seçtiklerini belirtti.

Başkan Memduh Büyükkılıç, “Melikgazi ilçesi, Kayseri kent dokusu içerisinde 600'den fazla tarihi yapıyı bünyesinde barındırmaktadır. Kayseri Kalesi, Kapalı Çarşı, Bedesten, Hunat, Gülük, Han ve Camikebir ile hamamlar, medreseler, su yolları, Vezirhan Çarşısı, kümbetler gibi birçok yapı ilçe sınırları içerisindedir. Eski Kayseri evleri, Tavlusun, Efkere gibi yerleşim alanları yine ilçe sınırları içerisindedir” dedi.

Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Meclis üyelerinden Murat Baran ile Hayriye Sözduyar'ın Tarihi Kentler Birliği'ne Melikgazi Belediyesi temsilcisi olarak seçildiklerini belirterek, Tarihi Kentler Birliği toplantılarında bu meclis üyelerinin temsilci olarak katılacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 20:54:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?