5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

'Mesnevi Okuma Toplantıları' başlıyor

Seyyid Burhaneddin Hazretleri Derneği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenleyecekleri 'Mesnevi Okuma Toplantıları' başlıyor.

Açıklamalarda bulunan Seyyid Burhaneddin Hazretleri Derneği Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yıldırım, toplantıların perşembe akşamı başlayacak olduğunu söyledi. Seyyid Burhaneddin Hazretleri ruhaniyetinden yararlanmak isteyen herkesin davetli olduğunu da ifade eden Yıldırım, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinin vereceği konferansla toplantıların başlayacağını belirtti.

Yıldırım, "Bu toplantılara, Hazreti Mevlana'nın ummanlar kadar büyük bilgi pınarından kana kana içmek isteyen, hamken yanıp pişmek isteyen, İslam'ın emirlerini gerçek bilir kişiden dinlemek isteyen, Hazreti Mevlana ve hocası Seyyid Burhaneddin Hazretleri ruhaniyetinden yararlanmak isteyen kadın, erkek, genç, ihtiyar ayrımı yapmaksızın davet ediyoruz" dedi.

Bu toplantıların herkese faydası olacağını da sözlerine ekleyen Yıldırım, "Mesnevi, gönül gözümüzü göklere dikmeniz gerektiğini haykıran, aşksız geçen her soluğun ölümün ta kendisi olduğunu hatırlatan Mevlana'nın sesidir. Denize sahilden bakmak yerine içine grip yüzmeye başlayanlar, derinlerde ne olduğunu merak ederek, aşağı daldıklarında gözleri kamaştıran bir aşk incisiyle karşılanır. Mesnevi, bir hak erinin çağlara ve sınırlara sığmayan aşkın ve Allah'ın sevgisinin yazılı belgesidir. Tüm vatandaşlarımızı bu lezzeti tatmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

'Mesnevi Okuma Toplantıları'nın Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Nuri Küçük ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çakmakoğlu'nun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda vereceği konferansla başlayacağı bildirildi

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 18:17:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?