5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Mimar Sinan'a sessiz anma!

 

Mimarlar Odası Kayseri Şubesi tarafından, Mimar Sinan'ın vefatının 421. yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma törenine yaklaşık 30 kişinin katılması dikkat çekti.

Mimarlar Odası Kayseri Şubesi'nin 6-9 Nisan 2009 tarihleri arasında organize ettiği "Ölümünün 421. yılında Mimar Sinan" isimli anma töreni, Kayseri ve Civarı Elektrik Ticaret Anonim Şirketi Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Törene; Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Mimarlar Odası Kayseri Şube Başkanı Hakan Mahiroğlu katıldı.

Törende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, açılış programı için ayrılan 150 kişilik salona yaklaşık 30 kişinin gelmesini eleştirdi.

Dünyaca ünlü bir şahsiyetin memleketinde düzenlenen kapsamlı bir anma törenine 10 protokol üyesi ile 15-20 gönüllü mimarın katılmasının üzücü bir durum olduğunu söyleyen Özhaseki, "Önceleri Mimar Sinan için memleketi olan Ağırnas'ta günübirlik anma töreni yapılırdı. Açılış konuşmasının ardından pilav dağıtılır ve anma töreni noktalanırdı. Mimarlar Odamızın yurt dışından çok sayıda mimarın da katılacağı anma törenine katılımın az olması beni çok üzüyor. Bundan ders çıkarmalıyız. Yurt dışındakiler Mimar Sinan'a bizden daha fazla değer veriyor. Bu şehirde yüzlerce mimar yok mu? Belediyelerde çalışan ve masa başında imza atan planlayıcılar ve çalışanlar yok mu? Fakültemizin Mimarlık Fakültesi öğrencileri de var. Onların da burada olmaları gerekir. Kayseri'nin en önemli şahsiyetlerin başında Mimar Sinan gelmekte. Onun da değerini bilmeliyiz" dedi.
Ardından söz alan Kayseri Valisi Mevlüt Bilici de etkinliğe katılımın az olmasından yakınarak, "Mimar Sinan'ın değerini bizden daha iyi bilenler var. Mimar Sinan daha kapsamlı bir etkinlikle anılmalı. Uluslararası bir platformda bu işi yapmalıyız. Bu etkinliğin yapılması da sevindirici" diye konuştu.

Açılış konuşmaların ardından 3 gün sürecek anma töreninin ilk gününde, Dr. Selen Markoç, "Sinan'ın kentleri; Kentlerde Sinan İmgesi" temalı bir konferans verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 13:15:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?