5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

MOBESE kameraları görev başında

Kayseri'de kentin farklı noktalarına yerleştirilen MOBESE kameraları, kazaları saniye saniye kaydediyor.

Mobil Elektronik Sistem Entegrasyon (MOBESE) sistemi kapsamında kentin farklı noktalarına yerleştirilen 60 kameraya birbirinden ilginç trafik kazaları kayıt altına alınıyor. Yeni Sanayi Köprülü Kavşağı'nda kamyonetin kaygan zemin nedeniyle devrilmesinden, yolun karşısına geçmeye çalışan bisiklete otomobilin çarpmasına kadar kameraların kaydettiği kazalarda herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

Kurulan MOBESE sisteminin halkın can ve mal güvenliğinin korunması açısından çok önemli olduğunu söyleyen İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, kameralar sayesinde kapkaç olaylarının da bitme noktasına geldiğini kaydetti.

Emniyet kemerini bağlamayanlar, kırmızı ışıkta geçenler ve tehlikeli araç kullananların da aynı sistem üzerinden takibinin ardından sürücülere ceza işleminin uygulandığını kaydeden Özdemir, "Bu sistem sayesinde ciddi şekilde suç oranı düştü. Her şeyi insan gücü ile yapmak zordur. Teknoloji, insan gücü ile göremediğimiz yerlerde MOBESE sistemi devreye giriyor ve bizim göremediğimizi görüyor. İnsan istihdam etmek pahalıdır ama bu sistem çok makul bir fiyatla Kayseri'de hayata geçirildi. 23 bölgede 60 kamera kenti gözetlemektedir. Her şeyi anında tespit edebiliyor ve kaydediyor. Gözetleme ile birlikte trafik denetlemesi de var. Bu sistemde amacımız kameraları bin noktaya yerleştirmektir. Bunu ileride yapmayı düşünüyoruz. Bununla birlikte yüzde 90'a varan hırsızlık ve kapkaç olayları bitme noktasına geldi" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 11:35:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?