5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Örgüt operasyonuna 2 tutuklama

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçundan adliyeye çıkarılan 9 kişiden 2'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre bir ihbarı değerlendiren Melikgazi İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaklaşık 3 aydır, "gasp, genel güvenliği bozmak, iş yeri kurşunlamak, iş yerlerinden haraç almak, esnafa korku ve cebir kullanarak genel asayişi bozmak" suçlarından 11 kişiyi takibe almıştı.

Yapılan takip sonucu düzenlenen operasyonla S.K. (42), C.K. (56), İ.K. (31), F.G. (27), M.K. (54), H.K. (34), M.A. (28), M.K. (24), C.S. (34), Y.Y. (35) ve N.K. (54) isimli şahıslar gözaltına alındı. Jandarma ekiplerinin yaptığı soruşturmanın ardından, suçsuz olduğu anlaşılan 2 kişi serbest bırakıldı.

Şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise 1'i Glock marka 4 adet değişik çapta tabanca, 2 tüfek ve bu silahlara ait mermi ile taşınması yasak olan kesici ve delici alet ele geçirildi.

Sanıkların adliyeye çıkarılışı sırasında jandarma ve çevik kuvvet ekiplerinin geniş güvenlik önemleri aldığı gözlemlendi. Adliyeye sevk edilen 9 kişiden S.K. ve C.K. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 7 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 11:03:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?