5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Özdemir: 'İlk bilgileri ben ilettim'

Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, Kahramanmaraş'taki helikopter kazası ile ilgili teyit edilmemiş ilk bilgileri Vali Mevlüt Bilici'ye bilgi notu olarak verdiğini söyledi.

Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, Kahramanmaraş'ta Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da hayatını kaybettiği helikopter kazası ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'ye atfen gerçeği yansıtmayan ve resmi niteliği olmayan haberlerin çıktığını belirterek, ''Çıkan bu tür haberlerin devamında söz konusu bilgileri Sayın Valimizin hangi kaynaktan aldığına dair bilgi kirliliği oluşturulmuştur. Teyit edilmemiş ilk bilgiler, tarafımdan amir-memur
ilişkisi içerisinde Sayın Valimize bilgi notu olarak iletilmiştir. İl Emniyet Müdürlüğü'nün, hassas konularda elde ettiği bilgiler ve duyumları, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11. maddesine göre güvenlikten ve kamu esenliğinin sağlanmasından doğrudan sorumlu olan Sayın Vali'ye iletmesinden daha doğal bir sonuç olamayacağı gibi, hukuki bir zorunluluktur'' ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 18:40:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?