5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Raylı sisteme eleman alınacak

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, raylı sisteme objektif, açık, net ve şeffaf bir sınavla eleman alınacağını söyledi.

Özhaseki, yaptığı açıklamada raylı sistem işletmeciliğinin özel şirket eliyle yaptırılacağını belirtti.

2 Mayıs'ta yapılacak sınavla 100 kişinin işe alınacağını kaydeden Özhaseki, "Bu iş için dünyada kullanılan iki yöntem var. Birincisi kamu tarafından sistemin çalıştırılması ikincisi de ticaret kanununa tabi özel şirket eliyle sistemin işletilmesi. Biz de ikinci yolu tercih ettik. Raylı sistemin belediye bünyesinde kurulan Ulaşım A.Ş tarafından işletilmesi için çalışmalarımız sürüyor. Araç sürücüsü ve bazı teknik personel için önümüzdeki günlerde sınavla eleman alınacak. Bu iş için belirlenen kriterler var. Şu anda başvurular sürüyor. 2 Mayıs'ta yapılacak sınavla toplam 100 kişi işe alınacak. Buradan şunu açık ve net bir şekilde söylemek istiyorum. Bu sınavla ilgili olarak yardım, torpil, destek gibi isteklerle beni arayanlara olumlu yanıt vermeyeceğim. Açık, şeffaf ve objektif bir sınavla eleman alınacak. İşsizliğin bu kadar had safhaya çıktığı ortamda kimsenin hakkını yemeyi ve vebal altına girmeyi istemeyiz. Sonra burada insan taşınacak, bu insanların can güvenliklerini işi bilen insanlara teslim etmeliyiz. Üstelik tanesi 2 milyon avro olan bir aracı, eğitimsiz, işin ehli olmayanlara teslim etmeyiz. Bütün bunlardan dolayı hakkaniyetli bir sınav yapıp eleman alınacak" dedi.

Özhaseki, raylı sistemde her bir araç için ayrı ayrı test sürüşleri yapıldığını ve doğalgazlı otobüslerle birlikte entegre olarak çalışmaya başlayacaklarını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 17:47:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?