5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Safra kesesinden çıkan taş şaşırttı!

Yozgat'tan karın ağrısı şikayetiyle Tekden Hastanesi'ne başvuran Orhan Güzel'in safrakesesinden ceviz büyüklüğünde taş çıkartıldı.

Hasta ile ilgili açıklamalarda bulunan Özel Tekden Hastanesi Genel Cerrahı Op. Dr. Ömer Topuz, Orhan Güzel'in karın ağrısı şikayetiyle hastanelerine başvurduğunu ve yapılan incelemede safrakesesinde büyük bir taş olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Tedaviyi planlayıp hastayı ameliyata aldıklarını kaydeden Op. Dr. Ömer Topuz, “Hastamızın safra kesesinde 6 santimetreye yakın bir taş vardı. Ameliyatla bu taşı çıkardık. Bugün hastamızın birinci günü ve çok sağlıklı bir durumda. Hastamız taşından, iltihabından ve buna bağlı şikayetlerinden kurtulmuş oldu. Bu taş hastamızın karnında safrakesesinde durmaya devam etseydi daha büyük sorunlara neden olabilirdi” dedi.

Orhan Güzel ise, hastalara örnek olduğunu belirterek safrakesesi taşı şikayeti olanların en yakın tedavi merkezlerine giderek sağlıklarına kavuşmalarını tavsiye etti. Güzel, “Taşın bu kadar büyük olduğunu bilseydim ağrılarım başlamadan önce tedavi olmak için doktora başvururdum. Karın ağrısı diye gelmiştim, ama sorun safrakesesinden çıktı. Şuanda kendimi iyi hissediyorum. Başta doktorum Ömer Topuz olmak üzere tüm hastane çalışanlarına çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 15:33:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?