5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Şampiyon sporcular Kayseri'de

Kayseri’de Yeni Hisarcık Belediye Spor Kulübü’nün uygulamakta olduğu Avrupa Birliği (AB) destekli “Türk ve Avrupa Gençliği El Ele” projesi kapsamında Slovenya’nın Maribor kentinde bulunan proje ortağı Branik Ski Culup’un 5 sporcusu ve 2 yöneticiden oluşan 7 kişilik ekip kente geldi.

Aralarında dünya kayak şampiyonu ve çeşitli kayak dallarında şampiyon olmuş sporcularının da bulunduğu ekip, Yeni Hisarcık Belediye Spor Kulübü’nün ev sahipliğinde Kayseri kültürünü, Türk yemeklerini, kentin tarihi yerlerini, Kadir Has Stadı’nı ve Kapodokya bölgesini ziyaret etti.

Gezilerin yanı sıra Yeni Hisarcık Belediye Spor Kulübü sporcularına kayak sporu hakkında geniş bilgiler veren Slovenyalı grup, Kayseri’nin güzel bir şehir olduğunu, hiç beklemedikleri şekilde Avrupai bir şehirle karşılaştıklarını ve ülkelerine döndüklerinde burada gördükleri misafirperverliği ve insanların sıcak davranışlarını anlatacaklarını söyledi.

Ziyaretle ilgili bir açıklama yapan Yeni Hisarcık Belediye Spor Kulübü Başkanı Mustafa Talip ise, Slovenyalı proje ortakları ve kardeş kulübün Türkiye’ye gelip kendilerini ziyaret etmelerinin mutluluk verici olduğunu söyledi. Talip, “Bilindiği üzere bizde 10’ar kişiden oluşan iki grup halinde Slovenya’yı ziyaret ettik. Kardeş kulübümüzden orda ki değişik kayak çeşitliğini öğrenerek yeni kayak çeşitlerinin Erciyes’te uygulanmasını ve öğretilmesini sağladık. Bize yardımlarından dolayı kardeş kulübümüze kulüp yöneticilerimiz ve sporcularımız adına teşekkür ederiz” dedi.

Yedi gün süren gezi ve ziyaretin ardından çok memnun bir şekilde ülkelerine döneceklerini ifade eden Slovenyalı grup, önümüzdeki sezon Erciyes’e kamp kurmak için geleceklerini belirttiler.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 16:33:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?