5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Seçimin ardından Meclis toplandı

Talas Belediye Meclisi, Mahalli İdareler Yerel Seçimleri'nin ardından ilk toplantısını Başkan Rifat Yıldırım idaresinde gerçekleştirdi.

5393 sayılı Belediye Kanunun 19. maddesi gereğince yapılan toplantıda meclis başkan vekilliği, katip üyeleri, encümen ve komisyonlara üye seçimi yapılarak yeni döneme start verildi.

7 maddenin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda konuşan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, "barış, huzur, sevgi ve saygı içerisinde bir dönem geçirmek" temennisinde bulundu.

Yıldırım, "Hepimizin ortak bir hedefi var. O da Talas'a hizmet etmek. Talas'a hizmet etmede meclisin çok üreten bir hale dönüşmesiyle alacağımız kararlar ve çalışmalar gelecek nesillerimize miras olacaktır. Her birimizin siyasi kimliği var. Ancak meclis çatısı altında siyaset değil hizmet yapılmalıdır. Siyaset geride kaldı.Alacağımız kararların, yapacağımız çalışmaların ilçemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Meclis toplantısında meclis 1.başkan ve 2. başkan vekilliği ve meclis katibi seçimi yapıldı. Meclis Başkan vekilliğine Haluk Güzel ve Orhan Erdoğan, Meclis katipliğine Rezan Aktaş ve Fatih Özdamar seçildi. Encümen üyeliğine ise Ayhan Öztaş ve Bayram Özmen seçildi. İmar Komisyon Üyeliğine Kıyasi Kaya, Rezan Aktaş ve Cengiz Akparlar seçilirken, plan bütçe komisyonuna ise Osman Çimen, Osman Altındiş ve Fevzi Demirel seçildi. Müteferrika komisyon üyeliğine Özkan Coşkun, Gülsüm Atalay ve Mehmet Karacabey seçilirken, Tarihi Kentler Birliği Meclisine ise Hüseyin Akgül ve Ayhan Öztaş seçildi.

25 kişiden oluşan Talas Belediye meclisi yeni dönem ilk toplantısını seçimlerle tamamladı. 5 yıl süre ile görev yapacak olan meclis alacağı kararlarla Talas'a hizmet edecek.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 15:35:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?