5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Şehitler için ağıt yaktı

Kayserili Aşık Ziya Şahin, şehit olan polis ve askerler için Cumhuriyet Meydanı'nda saz çalarak ağıt yaktı.

Kayserili Aşık Ziya Şahin, Diyarbakır'ın Lice kırsalı, İstanbul ve Hakkari'de şehit düşen polis ve askerler için Cumhuriyet Meydanı'nda ağıt yaktı.

Meydandaki Atatürk Anıtı yanına sazıyla gelen Aşık Ziya Şahin, şehitler için yüreğinden kopanları ağıtlarla dile getirdi.

Aşık Ziya Şahin, şehit haberi duyduğunda çok üzüldüğünü belirterek, "Gün geçmiyor ki şehit haberleri gelmesin, ocaklara ateş düşmesin ve analar ağlamasın. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, bize bölünmez bir ülke emanet etti. Bu ülkede savaş bitsin artık. Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Laz, Çerkez bir araya gelelim, omuz omuza verelim. Bu ülkeden başka bir ülkemiz yok. Başka bir Türkiye yok. Şehitler ölmez, vatan bölünmez" dedi.

Dün Diyarbakır'da mayın patlaması sonucu 9 askerin şehit düştüğünü de hatırlatan Şahin, "Hakkari Şemdinli'de de bir şehit verdik. Ondan önce de bir polisimiz hayatını kaybetmişti. Askerimizin, polisimizin geçtiği yere hain tuzaklar kuruluyor. Bu ülke hepimizin. Lütfen oyuna ve tuzaklara gelemeyelim. Birlik ve beraberliğimizi bozmayalım. Türkiye Cumhuriyeti dünya durdukça payidar kalacaktır. Ben de bugün Cumhuriyet Meydanı'na geldim. Erciyes'ten yüreğimin sesini aktardım" diye konuştu.

Aşık Ziya Şahin, kendi şiiri olan, "Bayrağımı Yere Düşürme Asker, Asker Anası Polis Babası" isimli şiirleri sazı eşliğinde okudu. Şahin'e bir grup genç de alkışlarıyla destek verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 21:53:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?