5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Sınır Kapısı Açılmasın kampanyası

Türk-Eğitim-Sen Kayseri Şubesi tarafından "Kardeşimin Katilini Şehrimde Görmek İstemiyorum-Ermeni Sınır Kapısı Açılmasın" konulu imza kampanyası başlatıldı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Azerbaycan Türkleri Soykırım Anıtı önünde başlatılan imza kampanyası öncesi bir açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Kayseri 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, anlamlı bir imza kampanyası başlattıklarını belirterek, bu kampanyaya herkesin destek vermesini istedi.

Öztürk, "Azerbaycan'ın yüzde 25'lik toprağını işgal eden sözde devlet Ermenistan ile Türkiye arasındaki sınırın açılmaması ve Karabağ'daki soydaşlarımızın kanını elinde taşıyan cumhurbaşkanının şehrimize gelmemesi için imza
kampanyası başlattık. Kendisini Türk hisseden herkesi duyarlı olmaya bekliyoruz. Ve diyoruz ki insan hakları savunucuları, Müslüman haklarını savunanlar, Turan'ı savunanlar, neredesiniz. Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde yaşayan insanlar insan değil midir. Neden sessiz kalıyorsunuz. Türk eğitimcileri olarak Türk milletinin dikkatini bu yöne çekmek istiyoruz" dedi.
İmza kampanyasının 15 gün devam edeceğini kaydeden Öztürk, toplanan imzaları TBMM'ye göndereceklerini de sözlerine ekledi.

Türk Ocakları Kayseri Şubesi Başkanı Prof. Dr. Abdülkadir Yuvalı, tarihin hiçbir döneminde Ermenilerin bağımsız bir devletlerinin olmadığını söyledi. Yuvalı, "Kara suratlı Ermenistan'ın başındakilere sesleniyorum. Tarihin sürecine bir bakalım. Tarihin hiçbir döneminde Ermenilerin bağımsız bir devleti olmamıştır. Onlar hangi çağda hangi coğrafyada kim güçlüyse, onun gölgesinde, onun uşağı, onun himayesinde olmuşlardır. Gölgesi altında bulunduğu gücün, başı derde girdiği zaman ilk hançeri ve ilk kurşunu atan Ermeniler olmuştur.

Bir avuç Ermeni'nin Kafkasya'da önce sırtını emperyalist Rus güçlerine dayayarak Karabağ'ı işgal edecek. Azerbaycan topraklarının yüzde 25'ini işgal edecek. Şimdi ise AB ve ABD'ye sırtını dayayıp Türkiye üzerinden Türk ve İslam dünyasını yalnızlığa itecek. Bir yandan da Osmanlının alnına damgayı vuracak, bir yandan Türkiye Cumhuriyeti devletini, nesillerimizin nazarında alnına damga vurduracak. Nasıl mı damga? Sizi tarihinize, dünyanıza, dininize ve değerlerinize düşman eden Ermeni'yi; dindaşınız, soydaşınız ve kardeşiniz olan Azerbaycan Türklerine tercih eden bir kara levhayı ve kara lekeyi gelecekte nesillerimize miras bırakmayacaklardır. Bu kara günün sonunda aydınlık günün doğacağına olan inancımız burada sizlerle paylaşmak istiyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından vatandaşların imza kampanyasına yoğun ilgi gösterdikler gözlemlendi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2009 Pazar 18:16:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?