5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Sultan Sazlığı'nda fotoğraf yarışması

Kayseri'de Sultan Sazlığı Milli Parkı'nın tanıtımı amacıyla ''Sultan Sazlığı Milli Parkı 4. Foto Safari Fotoğraf Yarışması'' düzenlendi.

Sultan Sazlığı Milli Parkı alanında bulunan doğal ortamı ve flamingo kuşlarını görüntülemek için at arabası ile bölgeye giden fotoğraf sanatçıları, köpeklerin saldırısına uğradı.

Develi Belediyesi tarafından Sindelhöyük beldesinde düzenlenen ve Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü adına Kayseri İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Sultan Sazlığı Milli Parkı Çevre Belediyeleri Birliği ile ortaklaşa yürütülen ve Sultan Sazlığı Milli Parkı'nı tanıtmak amacıyla 'Sultan Sazlığı Milli Parkında 4. Foto Safari Fotoğraf Yarışması'na Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden fotoğrafçılar katıldı.

Hazırlanan at arabalarıyla sazlık bölgesine giden fotoğrafçılar, yarışma alanına giderken beldede bulunan köpeklerin saldırısına uğradı. Fotoğrafçılar yarışma alanında ilginç görüntüler oluştururken, sazlık bölgesindeki suyun aşırı soğuk ve havanın kapalı olması dikkat çekti. Suya giremeyen fotoğrafçılar, sazlık bölgesinin kıyısında hareket ederek, flamingo kuşlarına en yakın noktadan görüntü almaya çalıştı.

Sultan Sazlığı'nda fotoğraf çekmenin ayrı bir zevk olduğunu belirten fotoğrafçılar, tüm doğa severleri Sultan Sazlığı'nı görmeye davet etti. Sultan Sazlığı'nda düzenlenen foto safarinin ardından Tansu Gürpınar, Sami Türkay, Nevzat Ceylan, Can Bilgin, Yusuf Ceran, Melahat Özoğlu ve Recep Özkan'dan oluşan seçici kurulun belirleyeceği fotoğraflardan birinciye 700, ikinciye 500 ve üçüncüye ise 300 TL ödül verilecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2009 Pazar 14:31:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?