5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

'Sürücünün hatasıyla takla attık'

Sivas'ın Gürün ilçesinde, Şölen Çikolataları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Asif Çoban ile birlikte 3 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasında yaralanan işadamı Erol Gürün, kaza anını anlattı.

Edinilen bilgiye göre Karadoruklular Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Şefik Ö. yönetimindeki 34 CBN 35 plakalı otomobil, Gürün-Kayseri karayolunun 45'nci kilometresinde takla attı. Kazada, sürücü Şefik Ö. ile Şölen Çikolata Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Asif Çoban ve işadamı Levent Gölpınar hayatını kaybetti.

Kazanın ardından ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan işadamı ve eski Gürün Kültür Vakfı Başkanı Erol Gürün, burada tedavi altına alındı. Beyin cerrahi servisinde tedavisine devam edilen ve arkadaşlarının öldüğünden henüz haberi olmayan Gürün, kaza anını şöyle anlattı:

"Kazayı gayeti iyi hatırlıyorum. İstanbul'dan yola çıktık. Önce eski Sivas Valisi, şu anki Kırşehir Valisi Lütfullah Bilgin'i ziyaret ettik. Eski Gürün Kültür Vakfı Başkanı olarak Gürün'deki vakfımızı ziyaret ettik. 'Yılın Kaymakamı' seçilen Kaymakamımızı ziyaret ettik, onu kutladık. Ayrıca 3 dönemdir belediye başkanı seçilen başkanımızın yanına giderek ona başarı dileklerinde bulunduk. Bu ziyaretler birlik ve beraberlik amacıyla yapılan ziyaretlerdi. Ziyaretlerin ardından konvoy halinde 4 arabayla geliyorduk. Biz Pınarbaşı ile Gürün arasındaki bir virajı geçerken sürücümüzün bir anlık hatasıyla 2-3 takla attık. Arkadaşlarım Sivas Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmış. Ben Kayseri'deyim. Allah onların yardımcısı olsun" dedi.

Erol Gürün'ün tedavisini sürdüren Dr. Abdulkerim Gökoğlu, hastanın durumunun iyi olduğunu belirterek, "Kendisini şu an tedavi ediyoruz. Gözlem amacıyla takip ediyoruz. Kontrollerini düzenli bir şekilde yapıyoruz. Hastamızın durumu şu an iyi seyrediyor. En kısa zamanda eski durumuna getirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 14:28:27
Güncelleme :24 Nisan 2009 Cuma 15:47:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?