5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Tarihi caminin hali içler acısı

Kayseri'de, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaklaşık 1 yıl önce kadrosuna son verilen ve bakımsız kalan 300 yıllık Hasinli Camii'nin zarar gören pencereleri hırsızlara davetiye çıkarıyor.

Melikgazi ilçesi Hasinli Mahallesi'ndeki Dericiler Çarşısı yanında bulunan Hasinli Camii, yaklaşık 300 yıldır hizmet veriyordu. 1714 yılında Ürgüplü Derviş Mehmet Ağa tarafından yaptırılan caminin kadrosu, 1 yıl önce Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından iptal edildi. İptal kararının ardından 1 yıl önce kilit vurulan camiye kadro atanmadı. Kapısı kilitli bulunan cami, bakımsız ve denetimsiz bir durumda bulunuyor.

Bazı camları kimliği belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından kırılan caminin yanında yer alan bir kulübenin de kiremitlerinin çoğu yok. Bazı camlarının açık olması ise hırsızlara davetiye çıkarıyor. Tarihi caminin bahçesinde temizlik yapılmadığı için ibadethanenin içler acısı durumda olduğunu kaydeden Zihni Özcan isimli vatandaş, camiye en kısa sürede kadro verilmesini istedi.

Kadronun 1 yıl önce iptal edildiğini söyleyen Melikgazi İlçe Müftülüğü yetkilileri ise tarihi camiye kadro verilmesi konusunda herhangi bir gelişmenin olmadığını belirtti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 12:48:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hk IP: 78.168.228.xxx Tarih : 7.04.2009 13:43:38

Elektrik trafolarına ev görünümü veriliyor, düzenleniyor, demekki tarihi değeri daha yüksek ve önemli herhalde ki, bu mekanlara sıra gelmedi... yada fazla gözüken yerde değil...