5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Taziye çadırına ziyaretçi akını

Kahramanmaraş'taki helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu için Kayseri'de kurulan taziye çadırını 5 günde 12 bin kişi ziyaret etti.

Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesinde partisi tarafından düzenlenen mitingin ardından Yozgat'ın Yerköy ilçesine dönerken, Döngel köyü yakınlarında helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu için Mimar Sinan Parkı'nda kurulan taziye çadırına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

5 gün önce kurulan taziye çadırını bugüne kadar 12 bin kişinin ziyaret ettiğini belirten Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkan Yardımcısı Mehmet Karahançer, perşembe gününe kadar taziye çadırının açık kalacağını söyledi.

Çadırı ziyarete gelen vatandaşların taziye defterlerine duygularını yazdıklarını ifade eden Karahançer, "Bayanlar ve erkekler için ayrı ayrı oluşturulan taziye defterine vatandaşlar, Merhum Muhsin Yazıcıoğlu için 'Türk İslam aleminin yetiştirdiği en önemli siyaset adamlarından birisidir' ve 'seni unutmayacağız' gibi ifadeler yazdıklarını görüyoruz. Çadırımız perşembe gününe kadar açık kalacak ve o gün öğleden sonra bir yemek vererek dua okutacağız. Ayrıca Cuma günü Cami Kebir Cami'nde de mevlit okutacağız" dedi.

Partililerin ayrıca Gevher Nesibe Tıp Müzesi binasının duvarlarına dev Muhsin Yazıcıoğlu posterleri ve Türk bayrağı astığı gözlemlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 17:37:49
Güncelleme :6 Nisan 2009 Pazartesi 17:43:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?