5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Tıp öğrencileri amaçlarına ulaştı

Kayseri Erciyes Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Özkul, öğrenim gören son sınıf öğrencileri için Maliye Bakanlığı'nın talimatıyla 2 gün önce yürürlüğe konulan uygulamayı kaldırdıklarını söyledi.

Dün öğle saatlerinde bir grup EÜ Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi personel yemekhanesinde iki gündür ücretsiz yemek yiyemedikleri gerekçesiyle oturma eylemi yapmıştı. Tıp Fakültesi Merkezi Derslikler önünde toplanan bir grup öğrenci, ardından fakülte yetkilileri ile görüşmüştü.

İHA muhabirine açıklama yapan Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Özkul, fakültenin son sınıf öğrencilerinin bugünden itibaren tekrar ücretsiz yemek yemeye başladığını söyledi.

Uygulamanın Maliye Bakanlığı'nın talimatı doğrultusunda yapıldığını kaydeden Özkul, "O öğrencilerimiz asistan gibi çalışıyordu. Maliye Bakanlığı'nın başlattığı uygulamayı kaldırdık. Hafta başından beri ücretli yemeklerin kaldırılması için girişimlerde bulunmuştuk. Bugünden itibaren son sınıf öğrencilerimiz ücretsiz yemek servisi almaya başladı. Hastanede herhangi bir sıkıntı yok. Her şey yolunda" dedi

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 17:24:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?