5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Tıp öğrencilerinin yemek isyanı!

Kayseri Erciyes Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi'nden bir grup öğrenci, öğretim üyeleri ve personel yemekhanesinde iki gündür yemek yiyemedikleri gerekçesiyle oturma eylemi yaptı.

Tıp Fakültesi Merkezi Derslikler önünde toplanan bir grup öğrenci, pankart açarak oturma eylemi yaptı. Öğrenciler, istediklerinin verilmemesi halinde işlerinin başına dönmeyeceklerini belirtti.

Tıp Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Ali İhsan Kilci, Türkiye'nin hiçbir tıp fakültesinde örneği olmayan bir şekilde yoğun iş yükü ve ağır çalışma şartları ile mücadele ettiklerini ileri sürdü. Dekanlık ve hastane idaresinin kendilerini personel yemekhanesine almayışını protesto etmek için toplandıklarını kaydeden Klci, "Bizler işe gelince doktoruz, aşa gelince öğrenciyiz. Bizler hastanemizin acil servisinde 3 asistana karşı 13 öğrenci doktorla en fazla çalışma saatine sahip, 3 günde bir nöbet tutup gündüzleri aralıksız çalışan doktorlarız. Hastanemizin hemen hemen bütün servislerinde ağır iş yükü ve risklerle çalışmamıza rağmen, dekanlığımız bizi personel olarak görmeyerek personel yemekhanesinin kapısını kapatmıştır" ifadelerini kullandı.

Ücretsiz yemek yeme haklarının sonuna kadar arkasında olacaklarını kaydeden Kilci, "İstediğimiz günlük maliyeti tüm öğrenciler için sadece 30 kuruş olan yemeğimizi almaktır. Hastane ve dekanlığımızın yaptığı bu uygulama değişmezse eylemimize devam edeceğiz" diye konuştu.

Öğrenciler, daha sonra öğretim üyelerinin içeride görüşme talebi üzerine eylemlerine son vererek dersliğe girdi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 14:07:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?