5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Turizm Haftası kolbastıyla kutlandı

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri, Hacılar İlçesinin bin 500 metre yüksekliğindeki Sesli Tepesinde coşkuyla kutlandı.

Kutlamalarda öğrenciler son zamanların kolbastı oyunuyla gönüllerince eğlendi.
Kilim Mobilya'nın sahibi Mehmet Yayla'nın Sesli Tepesi'nde bulunan evinin bahçesinde gerçekleştirilen Turizm Haftası kutlamasına, Hacılar Kaymakamı Harun Öksüz, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Küçük, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Hacılar Ali İhsan Kalmaz Çok Programlı Lisesi'nin hazırladığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Daha sonra Hacılar Ali İhsan Kalmaz Çok Programlı Lisesi Halk Oyunları ekibi tarafından oynanan oyunlar ilgiyle izlendi.

Okul Müdürü Samet Özdoğan'ın açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, öğrencilere lise çağlarının unutulmaz olduğunu ve bugünleri çok iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyledi. Herdem öğrencilere nasihatte bulunurken, zaman zaman gençlik çağlarında okuduğu şiirlerden de örnekler verdi.

Konuşmaların ardından öğrencilerden oluşan saz ekibi ve koro tarafından türküler söylendi. Daha sonra öğrenciler, son zamanların modası haline gelen kolbastı oyunuyla adeta kendilerinden geçti. Müziğin ritmine kendilerini kaptıran öğrencilere, öğretmenleri de eşlik etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 16:08:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?