5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Uzmanlardan 'bahar alerjisi' uyarısı!

Kayseri Tekden Hastanesi Biyokimya Uzmanı Dr. Gözde Ülfer, bahar mevsiminin gelmesiyle 'bahar alerjisi' olanların sıkıntılı günler yaşamaya başlayacağını belirterek, “Özellikle ilk bahar aylarında artan polenler nedeniyle alerjik rahatsızlıkları olanlar çok dikkatli olmalıdır” dedi.

Açıklamalarda bulunan Uzman Dr. Gözde Ülfer, alerjik hastalıkların tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de oldukça sık rastlanan bir hastalık olduğunu söyledi.

Ülfer, “Hastalarımızda en sık karşılaşılan sorunlardan biri, kişinin karşılaştığı alerjik sorunun neden kaynaklandığının bulunamaması ve bu yüzden yaşadığı sıkıntılardır. Gelişen teknoloji ile yapılan çok basit bir kan testiyle alerjik rahatsızlığı olanlar neye alerjisi olduğunu öğrenebiliyor ve tedaviye geçilebiliyor. Tüm alerjik hastalarda birinci tedavi yöntemi alerjenden uzak durmaktır. Çevre önlemlerinin yeterli olmadığı durumlarda ilaç tedavileri kullanılmaktadır. Bunun da yeterli olmadığı durumlarda ise aşı tedavisi uygulanabilir” dedi.

Kan testi hakkında da bilgiler veren Dr. Ülfer, “Bir defa kan alımı ile kanın serumunda yapılan bu çalışmada, yetişkin insanlar için “gıda paneli” ve “solunum paneli” olmak üzere 20 çeşit alerjik etkene bakılmaktadır. Çocuklar için de bu iki panelin karışımı olan ve en önemlilerinden 10 tanesi araştırılmaktadır. Eğer vücudunuzun neye tepki gösterdiğini bilirsek alerji ile baş etmemiz kolaylaşır. Alerjisi olan hastalar KBB poliklinikleri veya Göğüs Hastalıkları polikliniklerindeki doktorlara başvurarak bu testi yaptırabilirler” şeklinde konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 12:57:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?