5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Vali Bilici koltuğunu devretti

Kayseri'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Valilik koltuğu geçici olarak bir kız öğrenciye teslim edildi.

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'nin makamında karşıladığı Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu 7.ınci sınıf öğrencilerinden Nermin Fatma Gölcük valilik koltuğunu geçici olarak devraldı. Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, okul müdürü, sınıf öğretmeni ve öğrencilerle birlikte gelen temsili vali, eğitim sistemi ile ilgili düşüncelerini söyledi.

Koltuğa oturan küçük vali Nermin Fatma Gölcük, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 89. yıl dönümü olması nedeniyle 89 okula 89 kapalı spor yapılmasını istedi. Gölcük, bu makamda olmanın Atatürk'ün ve diğer büyüklerin Türk Gençliği'ne verdiği önemin göstergesi olduğunu belirterek, "Tarihimizin dönüm noktası olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının yıldönümü olması münasebetiyle bugün yeryüzünde çocuklara armağan edilen bayramımız tarihi bir öneme sahiptir. Ülkemizde tüm dünya çocuklarıyla kutlanan bu bayram barış adına önemli mesajlar da içermektedir" dedi.

Küçük Vali Gölcük, bugünün anısına bir çok projeye imza atılması gerektiğini kaydederek, eğitim alanın önemine değindi. Gölcük, "Cumhuriyetimizin kurulmasından bu yana eğitim alanında şüphesiz önemli adımlar atılmıştır. Türk gençleri olarak gelinen bu noktadan kıvanç duymaktayız. Ancak Atatürk'ün de belirttiği gibi bu başarılarımızı asla yeterli göremeyiz. Bizler omuzlarımızdaki yükün ve sorumluluğun bilincinde olarak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasını en temel vazife olarak görüyoruz" diye konuştu.

Vali Mevlüt Bilici ise, Türk gençliğinin önemine değinerek, minik vali ve beraberinde gelenlere çeşitli hediyeler verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 13:59:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?