4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Yazıcıoğlu için taziye çadırı kurulacak

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu için taziye çadırı kurularak anma programları düzenleneceği bildirildi.

Helikopter kazası sonrası 5 kişiyle birlikte hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ölümünün ardından Kayseri'de dualarla anılmaya devam ediyor. Yazıcıoğlu'nun ölümünün ardından Kayseri BBP İl Teşkilatı'na yoğun ziyaretlerde bulunulurken, büyük bir taziye çadırı kurulması için çalışmalar başlatıldı.

BBP Kayseri İl Başkanı Gülbeyi İbiş, helikopter kazası sonucu Türkiye'nin önemli bir liderini kaybettiğini söyledi. Kazada ölenlerin son yolculuklarına uğurlanışı sırasında oluşan kalabalığa değinen İbiş, "Türkiye Cumhuriyeti büyük bir liderini kaybetmiştir. Milli ve manevi değerleri üzerinde toplamış olan 40 yıllık siyasi hayatında her söylediğini dosdoğru savunan, dimdik duran ve her görüşün arasında memleketimizde sigorta olan, demokrasinin şehidi olarak gördüğümüz merhum Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu'nu uğurladık. Ondan önce Sivas'ta bulunan 3 dava arkadaşımızı bir şehide yakışır şekilde dualarla, ilahilerle, tekbirlerle yolcu ettik. Sivas'taki programımızın ardından Ankara'ya geçtik.
Çok değerli Kayseri halkımızın katılımıyla 23 otobüs Ankara'ya gittik. Ama böyle bir liderin emrinde çalışmaktan, dünyada Türklere ve Müslümanlara mal olmuş bir büyüğün emrinde görev almış olmaktan mutluyuz. Salı günü merhum Genel Başkanımızın son mitinginde gönüllerin iktidarı ve Türk ve İslam aleminin muktediri olduğunu gördük. Herkes çok üzüntülüydü ve ağlıyordu. Ama ne yapalım takdir-i ilahi. Demek ki Yüce Yaradan onu bizden daha çok seviyormuş. Ölürken de barışı bize ve dünyaya mesaj vererek gitti" dedi.

Bu acı olay üzerine Türkiye'de ilk defa seçim kampanyalarının hiçbir emir olmadan 3 gün önce bitirildiğini kaydeden İbiş, desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür etti.

İhlas Haber Ajansı muhabiri İsmail Güneş'in haykırışlarının hiç unutulmayacağını hatırlatan İbiş, "Dün ise çok değerli bir kardeşimizi yolcu ettik. Kayseri'den de çok güçlü bir ekiple Sivas'a gittik. Bu değerli kardeşimizin haykırışları hiç aklımızdan gitmiyor. Ona ulaşılamadı, olmadı, doğa izin vermedi. Biz kurumları ve hiç kimseyi suçlayacak durumda değiliz. Şu anda acımızla kavrulmaktayız. Eğer araştırılması gereken bir şey varsa genel merkezle yapılan istişarelerle her şeyin üzerine gidilecektir. İhlas Haber Ajansı muhabiri İsmail Güneş'i yolcu ettik. Buradan İhlas Haber Ajansı ve tüm basın kuruluşlarına da başsağlığı dilemekteyiz" diye konuştu.

Bundan sonra da Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Kayseri'de biz dizi programları düzenlendiğini ifade eden İbiş, "Gevher Nesibe Tıp Müzesi'nin önüne çok büyük bir taziye çadırı kuruyoruz. İnşallah bugünkü programı orada yapmayı planlıyoruz. Cuma günü müftülüğümüz tarafından tüm camilerde hatim duası okunacaktır. Cumartesi günü öğle namazından sonra Hunat Camii'nde mevlit okutacağız. Tüm Kayseri halkımız davetlidir. Dua etmekten başka yapacağımız bir şey yok" diye sözlerini tamamladı

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 15:16:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?