4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

'Yeni Umutlar' ders başı yaptı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından istihdama yönelik olarak ara eleman yetiştirilmesi amacıyla AB fonlarıyla geliştirilen 'Yeni Umutlar Projesi'nde eğitime başlandı.

İşsizliğin önlenmesi ve genç nüfusun aktif çalışma hayatına kazandırılarak hem bir meslek sahibi olmaları hem de sanayi kuruluşlarına nitelikli insan gücü yetiştirmek amacıyla Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile İŞKUR Kayseri İl Müdürlüğü tarafından geliştirilen Yeni Umutlar Projesi'nde eğitim faaliyetlerine başlandı.

90 kişilik gruplar halinde devam edilen ve modüler mobilya alanında kalifiye eleman yetiştirmeyi hedefleyen toplam 186 bin 979 euroluk projenin 166 bin 412 euroluk kısmı AB hibe fonlarınca karşılanıyor. Proje kapsamında, kursiyerlere aileleri ve kendilerine ek bir külfet getirmeden eğitimlerine devam edebilmeleri için yol ve yemek masrafı olarak günlük 6 euro ödeniyor.

Özellikle genç işsizlerin yoğun ilgi gösterdiği projenin haziran dönemi kayıtları devam ediyor. Başvuruda bulunmak isteyenlerin www.yeniumutlar.net internet adresine girerek burada bulunan online başvuru formunu doldurmaları gerekiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 16:07:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?