5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Yorgunluklarını ata binerek atıyorlar

Kayserililer haftanın yorgunluğunu Ali Dağı eteklerinde bulunan çiftlikte ata binerek atıyor.

Ali Dağı etekleri Endürlük mevkiinde 2008 yılında hizmete açılan Doru At Çiftliği Binicilik Merkezi, haftanın yorgunluğunu atmak isteyen Kayserililerin uğrak yerleri haline geldi. İnsanların artık Erciyes Kayak Merkezi dışında sosyal aktivite de bulunabilecekleri yeni bir mekan kazandırmaktan mutlu olduklarını belirten tesis sahibi Murat Soygüllücü, Kayseri'ye bu anlamda yeni bir ivme yeni, bir hareket kazandırdıklarını söyledi. Kayseri'nin sosyal alandaki boşluğunu doldurmak amacıyla bu çiftliği
kurduklarını ifade eden Soygüllücü, "Yaklaşık bir senedir faaliyet gösteriyoruz. Beklediğimizden daha fazla bir ilgiyle karşılaştık. Özellikle hafta içinde stresten bunalan vatandaşlarımız hafta sonu buraya gelerek stres atıyor" dedi.

"AT PANSİYONCULUĞU DA YAPIYORUZ"

Çiftliğin şuan 24 at kapasitesinin bulunduğunu kaydeden Soygüllücü, binicilik merkezi yanında at pansiyonculuğu da yaptıklarını belirtti. Soygüllücü, "Bu anlamda atların beslenme, konaklama ihtiyacını karşılıyoruz. Şunda 24 atımızın 13 adeti misafir at. Gelen talepler doğrultusunda tesisimizi 35 at alabilecek hale getireceğiz. Çiftliğimizde yerli ırk dediğimiz atlar var. Safkan grubu Arap ve İngiliz atlarımız var. Atlarımız düz koşu yapabilen hipodromdan çıkma atlardır. Hipodromdan gelen atlar performansı çok yüksek olarak geliyor. Yineden atlarımızı maksimum seviyede eğiterek müşterilerimize hizmet etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Çiftliğe gelenlerin büyük bir çoğunluğunun ata dokunmamış insanlar olduğunu ifade eden Soygüllücü,"İlk etapta insanlarımızın ata binme korkularını yenmeye çalışıyoruz. Yani müşterilerimizin atın üstüne bindirerek eğitmenlerimiz eşliğinde gezdiriyoruz. Çiftliğimizde bir bayan iki bay eğitmenimizle hizmet veriyoruz. Ata binme pratik yapılarak öğrenilir. Ata binmek gerçekten bu anlamda çok keyifli bir şey. Ben daha buradan at sporuna önem verenlere şunu söylüyorum. Biz burada binlerce insana hizmet veriyoruz. İlk olarak insanlar ata binmeye korkuyla yaklaşıyorlar. Binmeye cesaret edemediklerini söylüyorlar. Sonrada biz insanların o korkusunu aldıktan sonrada bu seferde inmek istemiyorlar. Ata binerken insan aklına hiçbir şey gelmiyor. Bu anlatılamaz ancak yaşanılması gereken bir duygu. At insanlar için bir tutkudur" ifadelerini kullandı.

Ata binmenin çok keyifli olduğunu belirten Hadi Yıldız ise, "Eciyes'te kayak yapıyoruz ama ata binmek farklı ve bir tutku. Buradan herkese ata binmeyi tavsiye diyoruz, özellikle genç arkadaşlara tavsiye ediyorum. Kayseri için binicilik merkezi ihtiyacı vardı. İnşallah daha da gelişir. Her hafta sonu geliyoruz. Hafta içi yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bütün yorgunluğumuzu burada atıyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2009 Pazar 15:27:39
Güncelleme :27 Nisan 2009 Pazartesi 08:58:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?