26
Nisan
2024
Cuma
KAYSERİ

Asım Kibar


Erciyes Üniversitesi’ne katkıda bulunan hayırsever işadamlarına ’Fahri Doktora Beratı’ verilmesi nedeniyle düzenlenen törene katılan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Türkiye’nin bugünkü ekonomik durumuna bakıp da moralsizliğe düşmenin manasız olduğunu belirterek, Türkiye’nin her türlü zorluğu aşacak güçte olduğunu söyledi.

Erciyes Üniversitesi’ne katkıda bulunan hayırsever işadamlarına ’Fahri Doktora Beratı’ verilmesi nedeniyle üniversitenin Sabancı Kültür Sitesi’nde tören düzenlendi. Törene, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Devlet Bakanı Edip Safder Gaydalı, ünlü işadamı Sakıp Sabancı, Kayseri Milletvekili Sevgi Esen, Kayserili işadamları ve çok sayıda davetli katıldı. Törende ilk konuşmayı yapan Erciyes Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Şahin, Erciyes Üniversitesi’nin kısa sürede büyük mesafe katettiğini anlatarak, bunda hayırsever işadamlarının büyük katkısı olduğunu söyledi.

Konuşmasında vakıf üniversitesinin önemine de değinerek, vakıf üniversitelerine ağırlık verilmesi gerektiğini ifade eden Süleyman Demirel, Kayserili hayırsever işadamlarına bir vakıf kurarak, bu vakıf sayesinde üniversiteyi daha da geliştirmeleri önerisinde bulundu.
Daha sonra eski Cumhurbaşkanı Demirel, Kayserili hayırsever işadamları Erdoğan Akdağ, İzzet Bayraktar, Hüseyin Bayraktar, Halit Cıngıllıoğlu, Süleyman Çetinsaya, Mustafa Çıkrıkçıoğlu, Murat Dedeman, Faik Hızıroğlu, Demir Karamancı, Şaban Karamancı, Asım Kibar, Mehmet Küçükçalık, Sait Molu, İzzet Özilhan, Yılmaz Öztaşkın’a fahri doktora beratı, Nevşehir Vali Yardımcısı Hıdır Kahveci’ye ise şilt verdi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar