25
Mayıs
2024
Cumartesi
DEVELİ - KAYSERİ

Ağaçlandırma için el ele

DEVELİ BELEDİYESİ VE İŞKUR AĞAÇLANDIRMA İÇİN EL ELE VERDİ

Kayseri’nin Develi İlçesi’nde Toplum Yararına Çalışma Projesi ile hem 15 kişi çalıştırılacak hem de ilçe ağaçlandırılacak.

Konu hakkında açıklama yapan Develi Belediye Başkanı Recep Özkan, “Belediyemiz mücavir alanı dışında daha kaliteli ve kalıcı hizmetler sunulması için bu proje hazırlandı. Fen İşlerimiz bünyesinde projede çalıştırılacak işçilerle projede belirlenen alana daha iyi hizmet götürülecektir. Ağaçlandırma ve bakım yapılarak bölgemizin ağaçlandırılması sorunu çözülmüş olacaktır” dedi.

Özkan, “Genel anlamda proje, bölgede işsizliğe proje bütçesi oranında geçicide olsa çözüm bulmuş olacaktır. Çevre Orman İl Müdürlüğü de fidan desteği ile projeye katkı verecektir. Üç ay sürecek olan proje süresince, birinci ayda Çöten Köyü İki Tepe mevkiine ağaç dikimi için yararlanıcıların ulaştırılması, ağaçların tahsisi, gerekli alet ve ekipmanın temin edilmesi, ağaç dikimi için yer açılması ve ağaç dikiminin gerçekleştirilmesi yapılacaktır. Daha sonra ağaçların sulanması gerçekleştirilecektir.

İkinci ayda Epçe Köyü Çardak Üstü Eski Bağlar mevkiine ağaç dikiminin gerçekleştirilmesi yapılacaktır. Daha sonra ağaçların sulanması gerçekleştirilecektir.

Üçüncü ayda Çomaklı Köyü Kavak mevkii ve Pınarbaşı mevkiine ağaç dikiminin gerçekleştirilmesi yapılacaktır. Daha sonra ağaçların sulanması gerçekleştirilecektir. Proje maliyeti 40 bin TL dir”

DEVELİ BELEDİYESİ VE İŞKUR AĞAÇLANDIRMA İÇİN EL ELE VERDİ
DEVELİ BELEDİYESİ VE İŞKUR AĞAÇLANDIRMA İÇİN EL ELE VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2010 Pazartesi 09:56:01
Güncelleme :15 Mart 2010 Pazartesi 10:06:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?