24
Mayıs
2024
Cuma
DEVELİ - KAYSERİ

Akıllı saat uygulaması başladı

DEVELİ'DE KARTLI, ÖN ÖDEMELİ DİJİTAL SU SAYACINA GEÇİLDİ

Kayseri’nin Develi ilçe Belediyesi, su sayacı okuma işleminin ortadan kalkması, peşin ödeme ile faturalandırma, bilgisayar ortamında kolayca istatistik hazırlama, borç yüzünden sayaç sökme işlemine son verecek olan akıllı saat uygulamasını başlattı.

Develi Belediye Başkanı Recep Özkan, Belediye Meclisi’nin 05.03.2010 tarih ve 17 sayılı kararı ile ilçede yeni su abone kaydı yaptırmak isteyen aboneler ile mevcut abonelerden isteyenlerin talep etmeleri halinde, ön ödemeli akıllı su sayacı kullanımına geçilmesi kararı alındığını söyledi.

Haziran ayı içerisinde 30 yeni abonenin akıllı su sayacı taktırdığını, uygulamaya yoğun talep olduğunu belirten Özkan, bir haftada 250 üzerinde başvurunun sırada beklediğini kaydetti.

Uygulama sayesinde çok yönlü tasarruf sağlanacağını söyleyen Özkan, ''Akıllı sayaçlar, eksi 30 dereceye kadar çetin kış şartlarının yaşandığı ilçemizde soğuk hava şartlarına dayanıklığı bakımından da önem arz etmektedir. Bu sayede kurumumuza ve su abonelerimize büyük ekonomik fayda sağlayacağı, gecikme faizinin de ortadan kalkacağı personel tasarrufu sağlayacağı ve vatandaşlarımızın israftan kaçınarak bilinçli su tüketiminin yapılması hedeflenmektedir'' dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2010 Perşembe 09:21:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?